Comunitat Valenciana

AMP-L'advocat de la detinguda per atropellar ciclistes diu que la seua clienta va saber l'ocorregut per la Guàrdia Civil

  • Raúl Ruedas, l'advocat de la dona de 28 anys que diumenge passat va atropellar mortalment dos ciclistes i va provocar ferides greus a altres tres a Oliva (València), ha assegurat este dimecres que el seu client, pel poc que va poder estar amb ella, es trobava "en estat de xoc" i va ser la Guàrdia Civil "la que li va comunicar el que havia fet".
Instantània del lloc de l'accident
Instantània del lloc de l'accident
112
Instantània del lloc de l'accident

El lletrat ha assegurat a Europa Press que suposa que la jove se suma a les condolences de la seua família, que ha emès un comunicat de condolences als afins dels morts i ha desitjat una ràpida recuperació als tres ferits.

"La meua clienta, el poc que vaig poder estar amb ella, es trobava en estat de xoc. Supose que se suma a les condolences, però en l'estat en el qual es trobava, no entenia pràcticament res. Va ser la Guàrdia Civil la que li va comunicar el que havia fet", ha descrit l'advocat, que ha explicat que la dona està rebent suport psicològic a la presó i estan treballant perquè vaja recordant tot l'ocorregut en el moment del sinistre.

La conductora es troba en la presó des de dilluns passat, quan el jutjat d'Instrucció número dos de Gandia (València), en funcions de guàrdia, va ordenar presó provisional, comunicada i sense fiança per a ella per dos delictes d'homicidi imprudent, tres delictes de lesions per imprudència greu i un delicte contra la seguretat vial.

Segons fonts de la investigació, la conductora va donar positiu per alcohol i substàncies estupefaents. A més, compta amb antecedents policials per tràfic de drogues i per conduir baix els efectes de l'alcohol, la qual cosa li va suposar la retirada del carnet en 2013, segons va transcendir el dilluns.

L'advocat creu que possiblement la falta de memòria del seu client obeïx al "xoc" després del sinistre. Sobre els indicis que conduïa sense carnet i que se'l van retirar fa quatre anys per donar positiu en un control d'alcoholèmia i que a més no va fer el curs que exigix Trànsit per a recuperar-lo, Ruedas ha rebutjat realitzar "cap valoració" perquè ha afirmat no tindre constància que açò "siga cert".

Ara, diu l'advocat, que està centrat en la defensa de la seua clienta i creu que des que van ocórrer els fets s'està produint "un linxament públic en xarxes socials al seu germà, la seua mare, la seua tia... S'està faltant el respecte a la família i no ho compartisc".

En este sentit, Ruedas afig que, com a defensa de la detinguda, treballa per la seua clienta i recorda que actualment a Espanya l'ordenament jurídic contempla la presumpció d'innocència "i anem a vetlar perquè es complisquen tots els drets de la meua representada i que s'analitzen totes les actuacions amb les degudes garanties".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento