Comunitat Valenciana

La façana de l'Ajuntament de València s'il·lumina de morat este dimecres pel Dia Mundial del Lupus

  • La façana de l'ajuntament de València s'il·lumina de morat este dimecres com a suport a les accions programades per l'Associació Valenciana d'Afectats de Lupus (Avalus) en el marc de la celebració del Dia Mundial del Lupus el 10 de maig.

La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha afirmat que la corporació recolza les iniciatives que es desenvoluparan en la ciutat "amb l'objectiu d'aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones afectades i contribuir a la seua investigació".

Baix esta premissa, l'associació instal·larà una taula informativa amb material divulgatiu sobre esta afecció i els seus efectes en les persones que ho patixen. L'objectiu és acostar la ciutadania les característiques de la malaltia, tant físiques com a socials.

Entre les 9.00 i les 20.00 hores del dia 10 els ciutadans podran acostar-se al punt d'informació al costat de la porta de l'ajuntament, i accedir al material de consulta tant sobre el lupus com sobre les activitats de l'associació.

El lupus és una afecció crònica de caràcter autoinmune que afecta el teixit conjuntiu i que es caracteritza per la inflamació i el dany en els teixits. Es calcula que al voltant d'un 1% de la població pot tindre lupus a Espanya, la majoria dones (el 90%), principalment entre els 15 i els 55 anys. Afecta unes 45.000 persones en el conjunt del país, de les quals més de 5.000 residixen a la Comunitat Valenciana.

La regidora ha expressat la seua convicció que la commemoració del Dia Mundial del Lupus contribuirà a "donar visibilitat a esta patologia, intensificar la investigació que possibilite avanços en el diagnòstic, tractaments i seguiment", així com a "establir canals entre el moviment associatiu de persones afectades amb l'Administració que permeten treballar coordinats per a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones que ho patixen".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento