Comunitat Valenciana

La Diputació de València finançarà el canvi de portes i finestres en 44 centres educatius

  • L'objectiu és col·laborar amb els ajuntaments, que pateixen una "asfíxia financera que els impedeix donar el manteniment que toca a les escoles d'infantil i primària".
  • Segons el nombre de línies, alumnes, metres quadrats i nombre de portes i finestres, les ajudes van des dels 85.000 als 230.000 euros.
  • Per al conseller d'Educació, és "un exemple claríssim de com la col·laboració entre institucions serveix per a millorar la vida de les persones".
Presentació ajudes centres educatius
Presentació ajudes centres educatius
Diputació de València
Presentació ajudes centres educatius

La Diputació de València atorgarà ajudes directes a 44 municipis de 14 comarques dins del Pla Municipal de Manteniment d'Escoles, que permetran canviar portes i finestres de 44 centres educatius de 14 comarques valencianes, amb l'objectiu de millorar les escoles i contribuir també a aconseguir una major eficiència energètica.

Així ho ha assenyalat la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, que ha presentat la iniciativa -que compta amb una partida pressupostària de 7 milions d'euros- acompanyada pel conseller d'Educació, Vicent Marzà, i per la diputada provincial de Benestar Social, Mercedes Berenguer.

Este pla, en el qual ha col·laborat la Conselleria d'Educació amb un treball tècnic per a determinar els centres que requerien la intervenció, pretén segons ha explicat Amigó col·laborar amb els ajuntaments, que pateixen una "asfíxia financera que els impedeix donar el manteniment que toca a les escoles d'infantil i primària".

Per concretar els centres en els quals s'actuarà, amb ajudes directes als ajuntaments que es portaran al pròxim ple provincial, s'ha tingut en compte en primer lloc la situació d'urgència en els col·legis i, en segon lloc, la distribució de les obres en centres de diferents comarques, en poblacions de diferent grandària. Segons el nombre de línies, alumnes, metres quadrats i nombre de portes i finestres, les ajudes van des dels 85.000 als 230.000 euros.

Per la seua banda, el conseller ha volgut agrair a la Diputació de València la posada en marxa d'este pla i ha destacat que és "un exemple claríssim de com la col·laboració entre institucions serveix per a millorar la vida de les persones" perquè amb un millor manteniment dels centres es millora també el nivell educatiu. Així, ha animat a qualsevol altra diputació al fet que presenten iniciatives similars.

Els centres en els quals s'actuarà són: González Gallarza (Alaquàs), Covalta (Albaida), San Blas (Albal), Es Castell (Albalat dels Sorells), Bernardo de Lassala i González (les Alcubles), Ausiàs March (Aldaia), García Lorca (Alzira), Santa Bàrbara (Benifaió), Mare de Déu del Pilar (Bonrepòs i Mirambell), Cervantes (Bunyol), Villar Palasí (Burjassot), Papa Calixto III (Canals), Verge del Remei (Xelva), Doctor Corachán (Xiva), Eduardo López Palop (Énguera), Sant Antoni Abat (Fortaleny), Benipeixcar (Gandia), La Sènia (l'Alcúdia de Crespins), El Garbí (l'Eliana) o Vernisa (Llocnou de Sant Jeroni).

També s'executaran en el 9 d'Octubre (Macastre), Benjamí Benlloch (Manises), Blasco Ibáñez (Massalavés), San Juan Evangelista (Massamagrell), El Crist (Meliana), Jaume I (Mislata), Martínez Valls (Ontinyent), l'Horta (Paiporta), Vicente Mortes (Paterna), Bisbe Hervás (Puçol), Villar Palasí (Quart de Poblet), Santa Ana (Quartell), Serrano Clavero (Requena), Mediterrani (Sagunt-El Port), Ramón Laporta (Sinarques), Lope de Vega (Torrent), Joaquín Muñoz (Torís), Gaspar Gil Polo (València), Arquitecte Santiago Calatrava (València-Benimamet), José Senent ( València Massarrojos), Maestro Victorio Montes (Venta del Moro), Taquígraf Martí (Xàtiva), Miguel de Cervantes (Xirivella) i Pintor Sorolla (Iàtova).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento