Comunitat Valenciana

L'Audiència de València rebutja la petició de l'exdirectora de l'IVAM i no anul·la els correus electrònics

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
Ciscar a l'eixida dels jutjats
Ciscar a l'eixida dels jutjats
EUROPA PRESS
Ciscar a l'eixida dels jutjats

La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha desestimat el recurs interposat per l'exdirectora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) Consuelo Ciscar contra la decisió de la jutgessa instructora d'autoritzar el bolcat dels ordinadors de diversos treballadors del museu, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Ciscar està investigada per delictes de prevaricació, malversació i falsedat en la causa en la qual s'investiguen les presumptes irregularitats en la gestió del museu durant la seua etapa com a responsable.

L'exdirectora de l'IVAM havia sol·licitat a l'Audiència que declarara la nul·litat del bolcat dels correus electrònics, per considerar que s'estava produint una "investigació prospectiva". No obstant açò, el tribunal considera que "no cap en este moment la declaració de nul·litat pretesa" per tal motiu.

A més, en una altra resolució, la sala rebutja el recurs del Rafael Blasco Císcar, conegut com 'Rablaci', el fill artista de l'exdirectora i també investigat en les diligències, contra la decisió de la magistrada instructora de retirar-li el passaport.

"ADEQUADA A LA GRAVETAT DE LES INFRACCIONS"

Els magistrats de l'Audiència entenen que la mesura acordada per Instrucció 21 és "raonable, adequada a la gravetat de les infraccions" per les quals està sent investigat, "i als contactes i activitat internacional" que desenvolupa per la seua condició d'artista.

Després de recordar que té llibertat per a moure's per l'espai de la Unió Europea, l'Audiència apunta que "en el cas que siga imprescindible es pot sol·licitar al Jutjat instructor que valore una autorització d'eixida d'este espai".

Ciscar i el seu fill estan investigats, al costat d'altres huit persones, en una causa que va nàixer al juliol de 2015 després d'una denúncia de la Fiscalia. A més de l'ús dels mitjans del museu per a la promoció artística del fill de l'exdirectora, s'investiguen irregularitats en l'adquisició d'obres d'art com en la contractació de publicacions pels quals s'haurien pagat importants sobrecostos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento