Comunitat Valenciana

Foment assumirà més de 1.000 milions del túnel passant i del 50% del canal d'accés del Parc Central

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
Acord sobre el Parc Central
Acord sobre el Parc Central
EUROPA PRESS
Acord sobre el Parc Central

El Ministeri de Foment assumirà el cost "íntegre" del túnel passant, uns 850 milions d'euros, i el 50% del canal d'accés del Parc Central, xifrat en uns 170 milions d'euros, per la qual cosa en total el departament que dirigix Íñigo de la Serna desembossarà més de 1.000 milions d'euros en l'execució d'esta obra que, segons ha recordat, porta "sis anys de paràlisi".

Esta decisió ha sigut aprovada en la reunió del Consell d'Administració de València Parc Central Alta Velocitat 2003 S.A en el qual han participat, a més del ministre, l'alcalde de València, Joan Ribó, i la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i on s'ha aconseguit un acord per a la realització del projecte del Parc Central per fases: una primera centrada en la construcció del canal d'accés i una segona en la qual s'abordarà el túnel passant i l'estació central.

De la Serna, ha explicat que l'escenari d'actuació començarà amb l'encàrrec de l'elaboració d'un nou projecte de construcció del canal d'accés, a càrrec de Foment a través d'Ineco, per a poder accelerar els terminis i començar la seua licitació en el 2018. A més, s'ha aconseguit un compromís per a l'actualització de l'estudi informatiu sobre el túnel passant per a adaptar el projecte inicial i la seua submissió al tràmit d'avaluació ambiental.

Per al ministre, "mereix la pena fer un sobreesforç en la reforma del projecte" perquè València "ho mereix" i per a poder "llançar-ho el més prompte possible".

Per la seua banda, l'alcalde València ha valorat el pas donat pel Govern i ha destacat que amb l'acord aconseguit este dimarts, la ciutat comença a tindre solucions en la definició de la integració del seu sistema ferroviari, mentre que Salvador ha indicat que este pacte és "important" per començar a treballar en el projecte del que espera poder comprovar "en breu" la "realitat" i posar "blanc sobre negre" en la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento