Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana lidera les 'Banderes Blaves' i puja a 129 platges

  • Aquest estiu suma 4 banderes noves, en una edició en la qual l'associació 'bandera Blava' assegura que la normativa és més exigent per als candidats.
  • La platja de Pinedo es queda fora per segon any consecutiu sense bandera blava per l’habilitació d’una zona per a gossos.
  • En tot el país, s'han aconseguit un total de 684 'Banderes Blaves' (579 platges, 100 ports esportius i cinc embarcacions turístiques) que onejaran a partir de juny.
  • El jurat internacional ha concedit 4.287 'Banderes Blaves' en l'hemisferi nord, 3.575 platges, 662 per a ports i 50 per a embarcacions turístiques sostenibles.
Bandera blava
Bandera blava
GVA
Bandera blava

La Comunitat Valenciana és l'autonomia que més 'Banderes Blaves' ha aconseguit per a les seues platges, un total de 129, amb el que lidera esta distinció a Espanya. En tot l'Estat, s'han aconseguit un total de 684 'Banderes Blaves' (579 platges, 100 ports esportius i cinc embarcacions turístiques) que onejaran a partir de juny de 2017, la qual cosa suposa un lleu descens amb dues menys respecte a les 686 registrades any 2016, de manera que en una de cada cinc platges del litoral nacional lluirà esta bandera. Pel que fa als arenals, onejaran 586 banderes enguany, la qual cosa suposa set menys que en 2016.

Amb este resultat, Espanya segueix liderant el rànquing mundial tant a platges com a nivell global, seguida de Grècia, França, Turquia, Itàlia i Portugal. Així una de cada sis banderes blaves que onege en el món ho farà en el litoral espanyol.

La comunitat més beneficiada en el nombre de platges amb 'Banderes blaves' ha sigut la Valenciana amb 129 (4 més que en 2016), seguida de Galícia (113), Catalunya (95) i Andalusia (90).

Per contra, Múrcia és la comunitat que més platges ha perdut en comparació de l'any precedent, amb 16 banderes menys, seguida de Galícia amb deu platges menys o Astúries amb tres platges menys.

El president de l'associació 'Bandera Blava', José Ramón Sánchez, ha explicat que esta lleu reducció del nombre de banderes ha de ser considera com un "gran èxit" perquè açò suposa que la normativa és més exigent, amb una directiva d'aigües de bany i de tractament d'aigües residuals més estricta.

14 municipis més amb bandera blava

"El més important és que hi ha 14 municipis més amb bandera blava que l'any passat, això significa que està repartida pel litoral espanyol i això és molt bo", ha explicat.

La secretària d'Estat de Turisme, Matilde Agafaven, ha afirmat que "Espanya li deu molt a la 'Bandera Blava'" i que l'any que culmina la celebració del seu 30 aniversari s'ha de valorar el gran treball realitzat i la seua aposta per la sostenibilitat i el medi ambient, al mateix temps que destaca el seu caràcter internacional i d'integració de les administracions.

El jurat internacional ha concedit 4.287 'Banderes Blaves' en l'hemisferi nord, 3.575 platges, 662 per a ports i 50 per a embarcacions turístiques sostenibles. De les banderes en embarcacions turístiques sostenibles cinc onejaran a Espanya (3 a Mallorca i dues a Màlaga).

El nombre de municipis litorals espanyols participants en 2017 és de 247 (13 més que l'any anterior), dels quals 236 han obtingut alguna bandera blava (16 més que en 2016).

Les platges de València

Les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal consoliden enguany la bandera blava recuperada l’any passat, després de vuit i nou anys, respectivament, sense haver rebut eixe distintiu. “El treball fet per a recuperar les dos platges urbanes de la ciutat ha obtingut un reconeixement immediat des del primer moment i estem molt satisfets pels resultats aconseguits”, ha explicat la regidora delegada de Platges, Pilar Soriano.

Segons l’edil, els paràmetres de qualitat de l’aigua i la resta de servicis que permeten optar a la bandera blava han sigut òptims. “Els veïns i veïnes de València i tota la gent que ens visita poden gaudir d’unes platges excel·lents”, ha destacat Soriano, qui també ha ressaltat les condicions de totes les platges del sud, cinc de les quals han obtingut de nou el distintiu de la bandera blava: El Saler, Arbre del Gos, La Garrofera, la Devesa i Recatí.

“Enguany reiterem la nostra aposta per la platja per a gossos en Pinedo, compaginant així unes condicions excel·lents per a totes i tots els usuaris amb una oferta que l’any passat va ser tot un èxit i que va satisfer una necessitat social fins eixe moment descuidada, la de les persones que cuiden gossos. Enguany, a partir del pròxim 15 de juny tornaran a disposar d’una zona acotada on poder acudir amb les seues mascotes i alhora gaudir d’una platja amb una qualitat excel·lent de l’aigua i amb tots els servicis necessaris”, ha destacat Soriano.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento