Comunitat Valenciana

Bombas Gens es presenta als veïns del barri de Marxalenes de València

  • La Fundació Per Amor a l'Art convida a diverses associacions i entitats de Marxalenes a conéixer el projecte i les instal·lacions.
  • La majoria dels assistents no havia entrat mai a l'antiga fàbrica tot i viure molt a prop d'ella.
  • Durant la visita, els veïns han manifestat la seua sintonia amb el nou rumb que ha pres l'edifici.
Visita dels veïns a Bombas Gens.
Visita dels veïns a Bombas Gens.
Fundació per Amor a l'Art
Visita dels veïns a Bombas Gens.

Que els veïns coneguen de primera mà tant el projecte de la Fundació Per Amor a l'Art que es durà a terme a Bombas Gens com el treball de rehabilitació que s'ha efectuat a l'edifici impulsat per la propietat és un dels principals motius pels quals la Fundació Per Amor a l’Art (FPAA) ha organitzat una visita a l'antiga fàbrica de Bombas Gens. L’esdeveniment ha reunit una trentena de representants d'associacions i entitats del barri de Marxalenes i voltants. "Després d'haver patit les molèsties que tota obra comporta, creiem que havíem de tindre esta deferència amb ells. No serà l'única. La nostra intenció és continuar oferint-los la mà per recórrer junts el camí que ara iniciem", apunta la directora, Susana Lloret.

Encara que tots els convidats viuen o treballen al barri, la majoria d'ells no havia entrat mai a l'edifici i per això han acceptat de bon grat la proposta de la Fundació. "Visc a la finca del costat i la meua terrassa dóna al pati de Bombas Gens. Així i tot, mai havia tingut oportunitat de creuar la porta. Hui he complit no només la meua il·lusió per entrar, sinó també la de comprovar que per fi s'ha fet alguna cosa bona amb este edifici", afirma Adela Martillo.

I és que la situació d'abandonament i deteriorament que durant anys ha viscut el complex industrial havia generat un profund malestar entre els veïns, que ara respiren alleujats pel nou rumb que ha pres l'edifici. Així ho assegura Francisco Llamas, president de l'Associació de Veïns de Marxalenes. "Esta fàbrica ens ha donat tants problemes, hem patit tantes molèsties que ara no ens podem creure que haja acabat tot de manera tan favorable per al barri”.

"És la primera vegada que entre ací i el que veig representa un canvi del 100% respecte al que hi havia. Això suposa un descans per a nosaltres. Va a donar-li molta vida al barri”, explica Remigio Vidal, també membre d'esta associació.

Precisament, les activitats socials de la Fundació ja es desenvolupen en diversos centres educatius veïns. Des de fa uns mesos, FPAA ofereix diferents tallers encaminats a alleujar la difícil situació de menors en risc d'exclusió social. "Nosaltres tenim sempre un grup de xavals amb problemes socials i la iniciativa de la Fundació ens ha vingut fenomenal. Esperem que esta col·laboració vaja incrementant-se al llarg del temps", afirma Juan Manuel Carreño, professor de l’IES El Clot.

Este treball iniciat per FPAA tindrà la seua continuïtat a partir de la tardor al Centre de Dia de Suport Convivencial que s'està construint a Bombas Gens. L'edifici, de la mateixa manera que el centre d'art, el refugi antiaeri o el celler medieval han sigut presentats als veïns per part de les responsables dels diferents projectes de la Fundació en la que es pretén que siga la primera de moltes altres visites més.

La fundació

La Fundació Per Amor a l'Art és una entitat sense ànim de lucre dedicada a l'art (busca desenvolupar la sensibilitat artística en la societat posant la col·lecció "Per Amor a l'Art" al seu abast), la investigació (estudia i divulga aspectes relacionats amb la malaltia de Wilson i altres malalties rares) i l'ajuda social (atén els més necessitats, principalment menors en situació de vulnerabilitat).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento