Comunitat Valenciana

Vivers acull una exposició per a conscienciar sobre la preservació de Medi Ambient

  • Les imatges criden l'atenció sobre alguns gestos individuals i col·lectius en àmbits com el de l'energia, l'ús de l'aigua, l'alimentació i el reciclatge.
  • La mostra, titulada 'Gestos per a salvar el planeta' i que estarà oberta fins al 18 de juny, ha sigut presentada este dilluns.
  • El director de la mostra s'ha referit al canvi climàtic com "l'assassinat de la primavera, cada vegada més comprimida per irregularitats de tot tipus".
Inauguració exposició 'Gestos per a salvar el planeta'
Inauguració exposició 'Gestos per a salvar el planeta'
Ajuntament de València
Inauguració exposició 'Gestos per a salvar el planeta'

L'exposició 'Gestos per a salvar el planeta' exhibeix en Vivers, fins al 18 de juny, un total de 65 fotografies sobre els gestos individuals i col·lectius que poden contribuir a preservar el medi ambient i combatre el canvi climàtic, segons ha informat l'Ajuntament de València en un comunicat.

La presentació de la mostra ha tingut lloc este dilluns i ha comptat amb la participació de l'alcalde de València, Joan Ribó, la regidora de Cultura, Glòria Tello, el comissari de la mostra, Joaquín Araujo i el director de la Fundació AXA, Josep Alfonso.

Les peces, que han sigut realitzades per alguns dels millors fotògrafs del món, criden l'atenció sobre alguns gestos individuals i col·lectius en àmbits com el de l'energia, l'ús de l'aigua, l'alimentació, el reciclatge, el consum responsable i fins al turisme per a preservar el medi ambient i combatre el canvi climàtic.

El comissari ha insistit en la necessitat de fer gestos per a mantindre "viva la vida" i s'ha referit al canvi climàtic com "l'assassinat de la primavera, cada vegada més comprimida per irregularitats de tot tipus".

"Cadascun de nosaltres, individualment, pot ser una palanca per a remoure el món, per a moure-ho d'un lloc que més prompte està prop del descarrilament, i amb la nostra acció tornar-ho a posar en els rails del correcte per la via d'un progrés ben entés i sobretot del que ens aporta la diversitat del planeta. Si la vida la tenim regalada, per què no cuidar-la, que és el més assenyat, el més barat i el més necessari", ha puntualitzat.

"Un canvi de rumb"

En eixe sentit, Joan Ribó ha destacat la importància de que la societat siga conscients dels impactes, alguns d'ells amb trets d'irreversibilitat, que està tenint l'activitat de l'ésser humà en el medi ambient. "El canvi climàtic és el primer, però no l'únic, i hem de ser molt conscients però també ser optimistes, i em pareix fonamental la idea dels gestos per a salvar el planeta, que és possible canviar l'actual situació plantejant-se d'una altra forma aspectes com el de l'energia o l'alimentació", ha remarcat.

Ribó ha assenyalat que la gestió del 'Govern de la Nau' ha tingut com a premissa, des del minut u, "la necessitat d'un canvi de rumb en molts i molt variats aspectes de la vida ciutadana, en un viratge urbà que incorpora la premissa que el medi ambient és el bé públic més preuat que hi ha" per a "estendre a la ciutadania la consciència de la fragilitat del planeta I que cada persona assumisca la inajornable tasca de cuidar-ho i defendre-ho".

L'alcalde ha assenyalat que les fotografies de la mostra "són molt expressives i ajuden molt bé entendre la situació que la terra està canviant", per la qual cosa ha advocat per fer "un esforç" entre tota la humanitat, des del xicotet més xicotet fins al govern més poderós, per a "avançar en una tasca de preservació en la qual tots hem de col·laborar".

"Tota la nostra acció de govern està recorreguda transversalment d'iniciatives, d'accions, de gestos per a salvar el planeta i al mateix temps fer de València una ciutat millor, més habitable, més sostenible i més saludable", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento