Comunitat Valenciana

Bonig diu que si seguix el tripartit a la Comunitat "hi haurà supressió del concert educatiu" i veu a Puig "radical"

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advertit que si seguix governant el tripartit a la Comunitat Valenciana "hi haurà supressió del concert educatiu" i estima que el president de la Generalitat, Ximo Puig, és una persona "profundament radical" que "s'amaga" darrere d'una "careta".
Bonig presidix el consell de direcció
Bonig presidix el consell de direcció
PPCV
Bonig presidix el consell de direcció

Bonig s'ha pronunciat en estos termes en una roda de premsa després de finalitzar la primera reunió del consell de direcció del PPCV, en ser preguntada per la manifestació del passat dissabte com a conseqüència de la supressió de concerts en primer de Batxillerat i per les declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha recalcat que respecta qualsevol manifestació però que no pot "consentir privilegis".

Sobre este tema, Bonig ha recordat que la concertada "la va crear el PSOE, no és del PP", i ha dit que es tracta d'una escola pública reconeguda en la Constitució Espanyola que no és "subsidiària". Amb açò, ha indicat que els 'populars' "no defenen la concertada, sinó la llibertat d'elecció".

Bonig ha assenyalat que el Govern valencià ha suprimit 31 concerts que "afecten 250.000 famílies". "Açò és un primer pas. Si seguix governant el tripartit, al final hi haurà supressió del concert", ha advertit.

Per este motiu, ha apel·lat a Puig perquè "detinga este decret, tant de xantatge lingüístic com el decret de concerts", per a negociar i dialogar "perquè estos dos decrets no han sigut ni negociats ni dialogats", ha lamentat.

"Vista la radicalitat de Compromís i de Podem, apel·lem a Puig i li diem que té el PP per a acabar amb estes imposicions i projectes paralitzats per imposicions", ha afirmat Bonig, qui ha agregat que desconeix si el 'president' "és ostatge de Compromís o se sent a gust amb els radicals de Compromís".

Sobre este tema, manté que el dissabte -en la manifestació- es va veure "clarament" la "limitació de responsabilitats que s'està produint en el Consell amb un responsable: Puig, que és qui se suposa que dirigix l'acció de Govern". "En les seues mans està detindre esta falta de llibertat en educació, sanitat o economia", ha postil·lat. La presidenta del PPCV ha afirmat que la Comunitat "està en una cruïlla important". "De les decisions d'ara dependrà que la recuperació arribe a tothom", ha asseverat.

NOU PPCV

D'altra banda, Bonig ha manifestat que ja ha culminat la primera etapa de la nova organització del PPCV sorgida del passat congrés regional i els resultats "han sigut positius". Ara comença la segona etapa i se'n van a crear grups de per a començar reunions amb col·lectius, per a donar a conéixer el nou projecte i cares del PPCV.

Bonig ha anunciat que durant este mes i el pròxim es fixarà el calendari de les trobades que es mantindran a partir de setembre i ha assenyalat, respecte al Consell, que els primers dos anys d'una legislatura "són fonamentals per a engegar projectes, i el que no es fa és difícil que es faça després", ha advertit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento