Comunitat Valenciana

Detingut a Orxeta per cultivar en un búnquer 176 plantes de marihuana i tindre 15 quilos de cors

  • Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Orxeta (Alacant) un garatge construït a manera de búnquer i habilitat per al cultiu de marihuana. En l'operatiu ha sigut detingut home i s'han intervingut 176 plantes en ple creixement i 15 quilos de cors preparats per a la venda.

Segons ha informat la Comissaria provincial, l'home, de nacionalitat holandesa, havia habilitat un garatge annexe a la seua casa amb tots els elements de ventilació, producció de temperatura, reg i climatització, necessaris per a afavorir el seu creixement.

La investigació es va iniciar en el moment en què els agents van tindre coneixement de l'existència d'un habitatge on suposadament es cultivaven grans quantitats de marihuana.

Així, els investigadors van localitzar l'habitatge i van identificar la persona que residia en ella, esbrinant que efectivament existia una plantació de marihuana en el garatge annexe a l'habitatge. En l'escorcoll practicat, els agents van verificar l'existència d'una plantació de marihuana repartida en tres habitacions.

En la primera d'elles, els policies van trobar 6.106 grams de cors de marihuana distribuïts en malles d'assecat, així com nombrosos tests amb terra i tots els elements tècnics necessaris per a realitzar una nova collita. En la segona habitació, el detingut disposava d'una completa sala d'envasament, i van localitzar 9 borses termosellades que contenien un total de 9.268 grams de cors de marihuana llests per a la seua distribució, així com una bossa de plàstic amb una mostra de 30 grams de marihuana, i dos recipients amb 707 grams de restes de marihuana picada.

Finalment, en la tercera habitació es trobaven les 176 plantes de marihuana de metre i mig d'altura, i gran nombre de llums halògens, ventiladors, extractors, filtres.

Així mateix, per al cultiu de les plantes de "cànnabis" el detingut es trobava enganxat a la xarxa de subministrament elèctric de manera fraudulenta des de feia diversos mesos, sense haver efectuat la preceptiva contractació, per la qual cosa un tècnic de l'empresa subministradora va realitzar posteriorment una inspecció de la instal·lació estimant el valor del defraudat en més de 29.000 euros.

El detingut, després de ser escoltat en declaració, va ser posat a disposició judicial acusat d'un delicte Contra la Salut Pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento