Comunitat Valenciana

Empar Marco (CVMC): "Faria falta més pressupost, però podrem arrancar dignament"

  • Marco ha demanat "paciència" amb la posada en marxa dels nous mitjans de comunicació valencians. "No tardarem cinc anys", ha declarat.
  • "Ja no parlem de crear una ràdio i una televisió, sinó una nova plataforma amb diferents finestres que integre també web i xarxes socials", assegura.
  • Les jornades s'han celebrat amb motiu del 30 aniversari dels estudis de Periodisme i el 25 aniversari dels de Comunicació Audiovisual en el CEU de València.
Empar Marco (centre) al costat de Rosa Visiedo i Juanjo Bas
Empar Marco (centre) al costat de Rosa Visiedo i Juanjo Bas
FERNANDO MURAD
Empar Marco (centre) al costat de Rosa Visiedo i Juanjo Bas

La directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, ha considerat que per a la posada en marxa de la nova radiotelevisió pública "faria falta més pressupost" però s'ha mostrat convençuda que es podrà arrancar "dignament".

Marco ha sigut l'encarregada de clausurar, al costat de la rectora del CEU-UCH, Rosa Visiedo, les Jornades 'Per un nou espai audiovisual valencià. Estem a punt?', celebrades esta setmana, informa la institució acadèmica a través d'un comunicat.

Davant estudiants i professionals de la comunicació, Marco ha demanat "paciència" amb la posada en marxa dels nous mitjans de comunicació valencians: "No tardarem cinc anys, com va costar posar en marxa RTVV des de la seua llei de creació, però no em vaig a arriscar a donar una data: demane paciència, no volem equivocar-nos".

"No estem reproduint RTVV"

"Ja no parlem de crear una ràdio i una televisió, sinó una nova plataforma amb diferents finestres que integre també web i xarxes socials: fa falta un pla tecnològic per a este canvi de paradigma, volem ser un motor d'innovació tecnològica", ha asseverat Marco, que ha afegit: "No estem reproduint RTVV, estem creant un nou model fresc i creatiu".

Entre els "desitjos" que Empar Marco ha expressat en relació amb els nous mitjans de comunicació valencians, dels quals ha exclòs la "telebasura, les falses polèmiques i els crits", ha destacat la "independència política" i el "finançament adequat". "Faria falta més pressupost, però podrem arrancar dignament", ha dit.

La directora general també desitja uns nous mitjans públics valencians "que siguen estimats pels valencians, que siguen en la seua pròpia llengua i en els quals a ningú l'avergonyisca treballar". "No em preocupa que encara no tinguen un nom clar -ha dit-; em preocupa que encara no existisquen".

Per la seua banda, la rectora del CEU-UCH, Rosa Visiedo ha destacat la recuperació del servici públic de radiodifusió a la Comunitat Valenciana que ha motivat la celebració d'estes Jornades i la "importància dels mitjans de servici públic per a incrementar la qualitat de la informació i la producció publicitària i audiovisual", enriquint el panorama mediàtic.

La pròxima posada en marxa dels nous mitjans autonòmics, "ha sigut un bon moment per a reflexionar sobre el model audiovisual valencià i les oportunitats que ofereix als professionals de la comunicació, que portem 30 anys formant en les aules del CEU".

Investigadors, professionals i polítics

Les Jornades, inaugurades el dimecres pel president de la CVMC, Enrique Soriano, i el degà de la Facultat de Comunicació del CEU, Elías Durán, han reunit en el CEU, durant tres dies, a acadèmics, professionals, gestors públics i representants polítics per a debatre sobre el nou espai audiovisual valencià, precisament quan la nova CVMC i el canal autonòmic 'à.' estan pròxims a la seua posada en marxa.

Entre ells, han participat en les Jornades els portaveus parlamentaris dels grups polítics en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'espai audiovisual de les Corts Valencianes; representants de MESAV i ACICOM, la PAV i l'Unió de Periodistes, i investigadors de les universitats valencianes UV, UJI i CEU-UCH.

L'activitat forma part dels actes commemoratius del 30 aniversari dels estudis de Periodisme i el 25 aniversari dels de Comunicació Audiovisual en el CEU de València. Per a la seua organització, el CEU ha comptat amb el suport del grup d'investigació R+D+i "Transformació de la TV autonòmica: debilitament del servici públic i perspectives de desenvolupament tecnològic en un entorn de crisi", finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, dins del programa de Desenvolupament i Innovació orientada als reptes de la Societat (2013-2016).

El projecte, la investigadora principal del qual és la doctora Ana Azurmendi i del que forma part el vicedegà de Comunicació Audiovisual del CEU, Juan José Bas, ha dedicat diversos anys a analitzar i estudiar el model de les radiotelevisions autonòmiques a Espanya, en el context de la crisi econòmica i el desenvolupament tecnològic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento