Comunitat Valenciana

Bonig insta Betoret a dir quin model "li agrada" per al Congrés provincial i reclama que s'arribe a un acord

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha instat el candidat a la reelecció com a president del PP de la província de València, Vicente Betoret, a definir quin model d'elecció "li agrada" per al pròxim Congrés i ha incidit que "les parts hauran d'arribar a un acord".
Bonig atén els mitjans, entre Ciscar i Sánchez
Bonig atén els mitjans, entre Ciscar i Sánchez
Europa Press
Bonig atén els mitjans, entre Ciscar i Sánchez

La líder dels 'populars' valencians ha fet estes manifestacions als mitjans a Alacant, després que ahir altra de les candidates a presidir el PPVal, Mari Carmen Contelles, s'inclinara pel model 'Sevilla'. Bonig ha opinat que a la direcció regional "en principi" li pareix "bé" i "s'acceptava" per a arribar a una "única candidatura", encara que "prèvia a la participació".

El model proposat suposa elaborar una única llista en la qual s'integren les diferents alternatives, basada en la representativitat obtinguda a través del vot dels afiliats, de manera que el candidat de la llista guanyadora en la primera votació ocuparia la presidència mentre que l'altra candidatura donaria una terna de noms per a la secretaria general.

Davant açò, Isabel Bonig ha manifestat: "No ens ha d'agradar sí o no, ens agraden totes les fórmules". "El que volem és que hi haja un acord", ha advertit i ha reiterat que "les parts s'hauran de posar d'acord". "Pel que jo sé, la senyora Contelles volia, i el senyor Betoret haurà de dir quin model li agrada, si un o altre. No tenim cap problema".

Així, ha mantingut que, en qualsevol cas, el model ha d'estar contemplat en els estatuts perquè "hi haja participació, es desbloquege i que la gent puga participar amb lleialtat", i ha resolt: "Nosaltres no tenim res que dir".

Este dijous, la candidatura de Vicente Betoret, per boca del seu 'número 2', Vicente Ferrer, assenyalava a Europa Press la seua preferència per un conclave en el qual hi haja dues voltes, "tal com marquen els estatuts", amb la finalitat de "defendre la democràcia fins a les seues últimes conseqüències".

PRIMÀRIES PSOE

D'altra banda, i preguntada per la situació del PSOE, Bonig ha evitat entrar a valorar qüestions internes d'un altre partit i s'ha mostrat "respectuosa".

No obstant açò, ha evidenciat que malgrat el supor de Ximo Puig cap a Susana Díaz, a la Comunitat el PSPV ha optat per Pedro Sánchez que "ha guanyat. Però és una cosa que hauran de gestionar. Des del PP res a dir".

"Simplement pensem que el 'president' Puig compta amb el PPCV per a traure endavant tots els grans projectes que esta Comunitat necessita", ha reiterat la dirigent 'popular', que ha recordat que ja s'ho va dir. Per açò, ha lamentat que Puig li faça un "flac favor al PSPV, escorant-se tant a l'esquerra i sent ostatge de Compromís".

"Es trauen més coses amb el diàleg que amb la confrontació que ha adquirit la senyora Oltra, que obeïx a una estratègia electoral per a ser la primera força política de l'esquerra en esta Comunitat i espere que el 'president' Puig puga redreçar eixe camí".

I ha postil·lat: "Preferisc la moderació del PSPV i la responsabilitat i el sentit de govern, que no la radicalitat de la senyora Oltra i de Compromís".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento