Comunitat Valenciana

Renfe obri expedient disciplinari pel tuit que anomenava "pancatalanista" a Marzà

  • "Un Decretazo diseñado al antojo de Escola Valenciana, de la cual es miembro distinguiido el pancatalanista Sr.Marzà", deia el tuit.
  • "Renfe lamenta el tuit emés hui per error en este compte, no comparteix eixa opinió, demana disculpes i prendrà mesures perquè no es repetisca", explicava la rectificació.
  • "Es tracta d'un fet gravíssim, del qual el Govern guarda silenci i no dóna complides explicacions", lamenta el senador de Compromís Carles Mulet.
Tuits de Rodalies VLC
Tuits de Rodalies VLC
COMPROMÍS SENADO/EP
Tuits de Rodalies VLC

El Govern assegura que "s'ha iniciat i tramitat" un expedient disciplinari pel missatge publicat el passat mes de febrer en el compte de Twitter de RodaliesVLC -el compte oficial del servici de Rodalies de Renfe a València- en la qual es cridava "pancatalanista" al conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Així ho assegura l'Executiu en una resposta a la pregunta presentada pel senador territorial de Compromís Carles Mulet, que va presentar una bateria de preguntes després "de l'escàndol generat per l'ús del compte oficial de Twitter de Renfe Rodalies, per insultar el conseller Vicent Marzà", informa el representant de la coalició en un comunicat.

El tuit en qüestió, que responia una informació d'un diari valencià sobre la política lingüística del Consell, deia: "Un Decretazo diseñado al antojo de Escola Valenciana, de la cual es miembro distinguiido el pancatalanista Sr.Marzà". Posteriorment, en el mateix compte, es publicava un altre missatge de rectificació: "Renfe lamenta el tuit emés hui per error en este compte, no comparteix eixa opinió, demana disculpes i prendrà mesures perquè no es repetisca".

En la seua resposta, el Govern central assenyala que "quan es va tindre constància del fet, es va iniciar l'oportú expedient informatiu i, després de les aportacions realitzades, s'ha iniciat i tramitat el corresponent expedient disciplinari, del que es derivaran les sancions que procedisquen si escau".

Carlos Mulet ha criticat esta resposta que, en la seua opinió, "empara el responsable d'esta acció" en no donar el seu nom, ni explicar el resultat de l'expedient disciplinari.

"Es tracta d'un fet gravíssim, del qual el Govern guarda silenci i no dóna complides explicacions", lamenta el senador, que apunta que Compromís ja ha sol·licitat còpia dels expedients informatiu, disciplinari i de les sancions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento