Comunitat Valenciana

Les candidatures arrepleguen 8.100 avals per a Pedro Sánchez i 5.400 per a Susana Díaz a la Comunitat Valenciana

  • Els aspirants a liderar el PSOE Pedro Sánchez i Susana Díaz han arreplegat 8.105 i 5.400 avals, respectivament, mentre que des de la candidatura del tercer aspirant, Patxi López, no s'han oferit dades territorialitzades. Estes xifres hauran de ser validades en el procés de verificació que ha arrancat al migdia i que conclourà amb la proclamació de les candidatures a les primàries per a la Secretaria General del PSOE.
Candidats PSOE
Candidats PSOE
EUROPA PRESS
Candidats PSOE

Des de la candidatura de l'exsecretari general del partit han explicat que 8.105 avals valencians sustenten Pedro Sánchez, dins dels 57.369 suports, "57.369 motius per a la il·lusió i l'esperança per un nou PSOE".

Per la seua banda, des de la candidatura de la presidenta andalusa, Susana Díaz, han assenyalat que han recaptat uns 5.400 avals en les tres províncies de la Comunitat Valenciana, una xifra amb la qual estan "contents" i que suposa un nombre major d'avals dels assolits per Pedro Sánchez en la regió en 2014. A eixa xifra caldria sumar entorn de 400 o 600 avals que calculen podrien haver arribat directament a Ferraz.

En tot cas, han indicat que no volen entrar en la "carrera" de qui té més avals -Díaz ha presentat un total de 62.617- i també han incidit que ara serà el partit el que haurà de validar els avals presentats.

Han advertit que la xifra que es proporciona des de l'entorn de Sánchez, amb eixos més de 8.000 avals, suposa el 85% de la militància valenciana, una xifra que consideren "totalment irreal" perquè l'habitual és que avale entre el 50 i 60% de la militància i en este cas el percentatge estaria 30 punts per damunt. De fet, indiquen que ni tan sols a l'hora de votar es mobilitza el 80% dels militants.

Per la seua banda, des de l'entorn de Patxi López han detallat que no han fet un recompte territorialitzat dels avals perquè no han fet una "prova de força" d'este tràmit i han presentat "els suficients perquè siga candidat". Segons han agregat, no entenen que el nombre d'avals en cada regió siga representatiu de la força de la candidatura: "Açò no és una meta volant, és la graella d'eixida de la campanya".

En conjunt, l'exlehendalari ha presentat 12.000 firmes, les necessàries per a ser candidat més un mínim "matalaf" de garantia, en coherència amb eixa postura que defèn la seua candidatura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento