Comunitat Valenciana

Montón anuncia que el concert oncològic eixirà a licitació al maig i garantix "total llibertat" per a derivar

  • La consellera de sanitat Universal, Carmen Montón, ha anunciat este dijous que l'activitat concertada d'oncologia amb entitats sense ànim de lucre, que ara presta la fundació Institut Valencià d'Oncologia (IVO), eixirà a licitació al maig i ha garantit "total llibertat" dels professionals de la xarxa pública per a derivar pacients.
Mamografia
Mamografia
EUROPA PRESS
Mamografia

Montón, en la roda de premsa per a informar d'una nova app, ha explicat que la previsió és que el concurs isca la primera quinzena després de l'aprovació el passat 8 de març de llei sobre acció concertada.

Sobre este tema, ha explicat que amb esta llei s'adecua la legislació valenciana a la directiva europea sobre contractes de concessió i contractació pública després de la "deixadesa" del Govern central del PP per no haver aprovat una transposició d'esta directiva.

El contracte entre Sanitat i l'IVO va finalitzar el passat 31 de desembre i ha assenyalat que esta fundació podrà presentar-se com aquelles que complisquen els requisits "molt precisos i ajustats" que marca la Unió Europea respecte a anys d'experiència, personal i equipaments" entre uns altres, ha apuntat.

Així mateix, ha destacat que els oncòlegs de la xarxa pública tenen "total llibertat" per a derivar pacients a l'IVO amb qui es manté la col·laboració des que va acabar el contracte. No obstant açò, ha explicat que s'està impulsant la xarxa oncològica a la Comunitat Valenciana per a "garantir una continuïtat assistencial" als pacients.

D'esta manera, ara ja no hi ha lliure elecció per part dels pacients sinó que seran els especialistes dels diferents departaments públics els qui decidixen si cal derivar pacients a l'IVO o en la xarxa pública es compten amb els mitjans i tecnologies per a poder atendre'ls directament.

Sobre este tema, ha ressaltat que este nou sistema "permet ordenar l'assistència" i garantir "una continuïtat assistencial" als pacients ja que és "molt important" que l'atenció oncològica quede també registrada en els sistemes informàtics que arrepleguen la història clínica del pacients, la targeta SIP. "És un benefici per al pacient", ha garantit.

Així mateix, ha aclarit que els problemes de facturació amb l'IVO van ser una cosa "menor" que "ja està solucionat" per Hisenda conseqüència del canvi de concepte d'activitat concertada a no concertada "propis d'un període de transició".

D'altra banda, no ha volgut valorar el pròxim retorn de l'exconseller de Sanitat Manuel Llombart al capdavant de l'IVO. "No em correspon valorar el seu present o futur, sí la seua gestió passada en este casa que sempre he criticat per les retallades aprovades pel PP", ha comentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento