Comunitat Valenciana

La inquietud per l'assetjament escolar "dispara" la sol·licitud de xarrades en els col·legis valencians un 36% més

  • La "inquietud" per l'assetjament escolar ha disparat la sol·licitud de xarrades de la Policia Nacional en els col·legis de la Comunitat Valenciana un 36% més que fa un any.
Unitat de Família i Atenció a la Dona de la Policia Nacional
Unitat de Família i Atenció a la Dona de la Policia Nacional
DELEGACIÓN GOBIERNO CV
Unitat de Família i Atenció a la Dona de la Policia Nacional

Així ho ha destacat el delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, que ha visitat este dimarts l'Unitat de Família i Atenció de la Dona de la Policia Nacional on s'oferix informació i atenció especialitzada amb motiu de qualsevol tipus de violència en l'entorn familiar tant violència contra els menors, violència parental, i violència contra la dona.

Amb motiu del Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar, el delegat de Govern ha subratllat "la importància del treball que realitzen estes unitats de la Policia Nacional". En tot el territori nacional, la Policia Nacional té desplegades 163 oficines. D'elles, 21 a la Comunitat Valenciana, 12 en la província de València, 7 en la d'Alacant i 2 en la de Castelló.

Moragues ha assenyalat que "l'educació, conscienciació i sensibilització són millor arma per a lluitar contra l'assetjament escolar" que, segons dades del ministeri d'Educació, patixen el 4% dels alumnes.

Per açò, -ha afegit- el Govern ha engegat un telèfon gratuït, plans de prevenció conjunts amb la Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, a més d'unitats especialitzats com els de l'Unitat de Família i Atenció de la Dona que compta amb un Grup de Menors i un Grup de Delictes Tecnològics que rastregen possibles casos per xarxes socials".

PREVENCIÓ

Per a la prevenció, educació i sensibilització contra este tipus de problemàtica, el Govern a través de les Forces i Cossos de Seguretat oferix xarrades als escolars en el marc del Pla Director per a la Convivència i Millora de la Seguretat en els Centres Educatius i els seus entorns.

Segons les dades disponibles, de gener a març de 2017, la Policia Nacional va impartir 1.502 xarrades en diferents centres educatius de la Comunitat Valenciana (970 en la província de València; 412 en la d'Alacant i 120 en la de Castelló) i va assistir a més a 206 reunions amb personal docent les quals tenen lloc quan sorgix algun tipus de problemàtica relacionada amb els centres educatius i els seus entorns (117 en la província de València; 81 en la d'Alacant i 8 en la de Castelló).

Moragues ha assenyalat que cada vegada són més els centres escolars que sol·liciten este tipus de xarrades. "A esta altura del curs acadèmic, 135 col·legis més han sol·licitat estes xarrades (de 806 centres de l'any passat a 941 d'enguany) i també han augmentat les sol·licituds de xarrades per centre."

SEGONA PREOCUPACIÓ

El delegat de Govern ha assenyalat que "l'assetjament escolar s'ha convertit en la segona preocupació de centres, docents i pares, només per darrere de riscos per internet".

Durant este curs, s'ha registrat un augment del 36% de sol·licituds de xarrades sobre assetjament escolar. "És el major augment registrat", ha assenyalat Moragues.

En el present curs s'han registrat 2146 xarrades mentre que en el mateix període de l'any anterior es van sol·licitar 1.758. Les xarrades més demandades pels centres educatius són sobre els riscos d'internet (781 sol·licituds a data d'abril de 2017; 718 sol·licituds a data d'abril de 2016); assetjament escolar (651 sol·licituds a data d'abril 2017; 478 sol·licituds a data d'abril de 2016); violència de gènere (299 sol·licituds a data d'abril de 2017; 220 a data d'abril de 2016); drogues (231 enfront de les 189 del mateix període el curs anterior) i bandes (104 enfront de les 94 del mateix període el curs anterior).

Des de la Delegació recorden que el Ministeri d'Educació, a finals de l'any passat, va engegar una nova iniciativa. El telèfon d'atenció a les víctimes (900018018). És gratuït i anònim, funciona les 24 hores del dia, alumnes, pares, docents o qualsevol altra persona pot denunciar casos relacionats amb este tipus de violència en les aules. Atès per professionals que derivaran els casos que consideren potencials d'assetjament a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, a la inspecció educativa, a centres de salut, al Ministeri Fiscal o a altres autoritats i institucions competents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento