Comunitat Valenciana

L'Acadèmia de Cinema aposta per València com a espai per a activitats, cicles i premis

  • L'entitat busca concedir a cada autonomia espais concertats per a encendre el foment de la cultura en un moment en el qual "es comença a eixir de la crisi".
  • El premi Ricardo Muñoz Suay s'entregarà en el mes de juny en el Jardí Botànic a l'escriptor Manuel Gutiérrez Aragó per la seua obra 'A los actores'.
  • "Tots els guionistes amb una pel·lícula estrenada hauríem de ser membres de l'acadèmia, tenim eixe dret", han dit els responsables.
Presentació de 'L'Acadèmia en Xarxa'
Presentació de 'L'Acadèmia en Xarxa'
EUROPA PRESS
Presentació de 'L'Acadèmia en Xarxa'

L'Acadèmia del Cinema aposta per València com a "espai concertat" i portarà activitats culturals, cicles i premis en el marc del projecte 'L'Acadèmia en xarxa', que té com a objectiu concedir a cada autonomia espais concertats per a encendre el foment de la cultura en un moment en el qual "es comença a eixir de la crisi".

Així ho ha assenyalat este dimarts el director general de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques (AACCE), Joan Álvarez, en una jornada en la qual ha participat a València al costat de dos membres de la Junta Directiva de l'AACCE, Alicia Luna i Amparo Climent. També han assistit el secretari autonòmic de Cultura de la Generalitat, Albert Girona; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

De la trobada, que ha tingut lloc entre els representants de la institució i professionals del sector, han sorgit algunes idees que s'estudiaran, com la de realitzar un cicle de cinema independent a València, portar alguns dels quals es realitzen a Madrid en relació a la figura femenina com el de 'Les dones no ploren (o quasi)', o acostar la indústria espanyola a l'educació no reglada.

A més, s'ha anunciat que la cerimònia del premi Ricardo Muñoz Suay, creat en 1997 amb la finalitat de recolzar i fomentar treballs d'investigació historiogràfica sobre el cinema espanyol, s'entregarà en el mes de juny en el Jardí Botànic a l'escriptor Manuel Gutiérrez Aragó per la seua obra 'A los actores'.

Així mateix, des de l'Acadèmia han animat les diferents associacions i professionals a elaborar i proposar diferents iniciatives perquè la institució puga coordinar-les i servir com "una espècie de plataforma" o de "grup de pressió" per a poder portar-les finalment al terreny pràctic.

Entre els objectius de la nova direcció es troba el d'obrir l'acadèmia als professionals i que estos formen part de l'entitat per a poder "veure la manera en la qual potenciar el sector valencià" lloc on hi ha "molts acadèmics i no acadèmics amb gran trajectòria professional que no s'han acostat l'acadèmia".

En eixe sentit, la direcció ha reduït els requisits per a convertir-se en acadèmic. En el cas dels guionistes, s'ha passat de la necessitat de tindre tres títols audiovisuals estrenats a un, xifra que es requereix en l'actualitat.

"Necessitem als guionistes valencians"

"Sé que hi ha molts guionistes valencians però no en l'acadèmia, necessitem comptar amb ells", ha assenyalat una de les vocals d'esta especialitat, Alicia Luna. "Tenim reunions periòdiques amb els especialistes per a escoltar a tots" i "tots els guionistes amb una pel·lícula estrenada hauríem de ser membres de l'acadèmia, tenim eixe dret" ha asseverat.

En termes similars, Amparo Climent ha assenyalat que "és fonamental que les institucions s'impliquen i fem entre tots per enfortir el nostre sector a València". "Estem en un moment molt plàcid, defendrem els interessos de l'Acadèmia i de les diferents especialitats", ha puntualitzat. "L'Acadèmia és molt més que els Goya", ha recordat.

Per la seua banda, Joan Álvarez ha incidit que "l'Acadèmia té la voluntat de posar en marxa el foment de la cultura" en un moment en el qual "eixim de la crisi" i ha situat en el focus de l'acció, el foment de l'educació cinematogràfica. "Portar el cinema a l'escola" per a crear "audiències favorables al cinema espanyol".

"El cinema espanyol no té bona premsa, i no és per una falta de perícia que se li atribuïa fa 25 o 30 anys, sinó perquè existeixen uns marcs mentals que hem de combatre", ha asseverat. Així mateix, Álvarez ha posat el focus en el foment de les dones en el cinema a través "d'un treball de crítica, debat i il·luminació de les consciències que és el que podem fer nosaltres".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento