Comunitat Valenciana

Valcárcel diu que Zaplana és "una gran persona" que ha exercici responsabilitats "amb encert i intel·ligència"

  • El vicepresident del Parlament Europeu i eurodiputat del PP, Ramón Luis Valcárcel, ha considerat este dimarts que l'exministre de Treball i expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, és "una gran persona" que ha exercit les responsabilitats que ha tingut amb encert i amb intel·ligència".

El també expresident de Múrcia s'ha pronunciat d'esta manera a València abans d'oferir en la Universitat Europea de València la conferencia 'Reptes i desafiaments de la Unió Europea davant el Brexit', preguntat per la investigació a Zaplana en l'operació 'Lezo'.

Així mateix, el responsable europeu ha assenyalat que creu "en l'honradesa de les persones", alhora que ha precisat que açò és "en el primer que cal creure en un Estat de Dret" encara que ha afirmat que no coneix res sobre l'operació Lezo.

"Jo estic a Brussel·les. Estic centrat a Brussel·les. No solament sóc un europarlamentari amb el molt treball que els europarlamentaris exercim en el dia a dia, a més també tinc les responsabilitats d'una vicepresidència les carteres de la qual són les més sustanciosas per responsabilitat i per càrrega de treball: comunicació, servicis de biblioteca i servicis d'investigació i d'estudis al servici dels europarlamentaris", ha respost.

Així mateix, Ramón Luis Valcárcel ha indicat, respecte a la investigació de l'operació Lezo que afecta Zaplana, que sent coses però que no té base per a parlar sobre este tema. "Sent coses però com no tinc base ...", ha dit.

No obstant açò, després d'açò, l'expresident de Múrcia ha comentat que Eduardo Zaplana és "una gran persona" que "va anar un gran president de comunitat autònoma", de la Comunitat Valenciana, al mateix temps que ha asseverat que "en qualsevol lloc que ha exercit responsabilitats ho ha fet amb encert i amb intel·ligència".

"Desconec tot la resta. Cree en l'honradesa de les persones, que és en el primer que cal creure en un Estat de Dret", ha agregat a continuació el vicepresident del Parlamento Europeu.

D'altra banda, preguntat per la polèmica entorn del president de l'Assemblea parlamentària del Consell d'Europa, el valencià Pedro Agramunt, per la seua reunió amb el president sirià Bashar al-Assad, Valcárcel ha manifestat que este és un assumpte que desconeix "del tot". Ha dit que encara que ha passat en el context europeu no ha sigut en el del Parlament.

"AL PARLAMENT AÇÒ NO HA ARRIBAT"

"Al Parlament açò no ha arribat. M'he assabentat este mateix matí. El divendres a la nit vaig arribar a Múrcia, he passat el pont allí i este matí he tingut la primera notícia", ha manifestat sobre este tema.

En conseqüència, Ramón Luis Valcárcel ha lamentat "enormement no poder donar resposta a açò". "Un vicepresident del Parlament hauria d'estar assabentat de totes les coses que puguen afectar però d'açò m'acabe d'assabentar. Ni idea, i preferisc, com és natural per prudència, ometre qualsevol resposta que no seria precisa", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento