Comunitat Valenciana

La 52 Fira del llibre augmenta la seua facturació un 15% amb unes vendes d'un milió d'euros

  • Es consolida així com la segona fira literària de diversos dies de durada més rellevant d'Espanya.
  • El certamen ha acollit més de 750 sessions de firma d'autors i mig miler d'activitats obertes al públic.
  • 4.600 alumnes procedents de 60 centres han participat en alguna de les 76 sessions d'activitats per a escolars
Presentación de la biografía de Miguel Hernández en la Fira del Llibre
Presentación de la biografía de Miguel Hernández en la Fira del Llibre
FIRA DEL LLIBRE
Presentación de la biografía de Miguel Hernández en la Fira del Llibre

La Fira del Llibre de València ha superat, al tancament de la seua 52 edició, les seues previsions de facturació i d'organització d'activitats amb unes vendes estimades de quasi un milió d'euros, la qual cosa suposa un increment de més del 15% respecte als 850.000 euros facturats l'any anterior, segons ha informat l'organització en un comunicat.

El certamen, organitzat pel Gremi de Llibrers de València amb la col·laboració de FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura en els Jardins de Vivers, es consolida així com la segona fira literària de diversos dies de durada més rellevant de l'estat, i la primera en facturació per expositor i dia.

Així mateix, la Fira ha superat les previsions d'organització d'activitats, que ja havien crescut en comparació de l'any anterior. El certamen ha acollit més de 750 sessions de firma d'autors i mig miler d'activitats obertes al públic: 150 presentacions, 135 entrevistes en el plató de televisió, 129 tallers, 33 espectacles teatrals i musicals, 23 taules redones, 16 activitats d'animació lectora i 13 recitals.

Els autors directament convidats per l'organització per a firmar exemplars, presentar les seues novetats o participar en taules redones han sigut, entre altres Fernando Delgado (El huido que leyó su esquela) i Manuel Vicent (La regata), que han realitzat en la Fira la primera presentació dels seus llibres, recentment editats, Luis Goytisolo (Coincidencias), Fernando Aramburu (Patria), Kirmen Uribe (La hora de despertarnos juntos), Xavier Bosch (Nosaltres Dos), Jenn Díaz (Vida Familiar), Luz Gabás (Como fuego en el hielo), Blue Jeans (Algo tan sencillo como estar contigo), Albert Espinosa (Lo que te diré cuando te vuelva a ver), Christian Gálvez (Leonardo da Vinci. Cara a cara), Mónica Carrillo (El tiempo. Todo. Locura), Elísabet Benavent i Sarah Lark.

Més de mig milió de visitants

L'organització estima que més de mig milió de persones han visitat el recinte durant els dotze dies de durada del certamen. Així mateix, 4.600 alumnes procedents de 60 centres educatius de tota la província han participat en alguna de les 76 sessions d'activitats per a escolars, entre contacontes, trobades amb autors, tallers i espectacles.

El cost global de la Fira ha ascendit a 350.000 euros, un 16,6% més que en 2016 (300.000 euros), aportats directament pel Gremi de Llibrers de València (220.000 euros), FULL (60.000 euros), la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana (32.000 euros) i les llibreries, editorials i entitats organitzadores d'activitats (38.000 euros, aproximadament).

Els organitzadors de la Fira financen les seues aportacions mitjançant fons propis, subvencions institucionals (de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l'Ajuntament de València) i aportacions de patrocinadors i col·laboradors privats. A més, el certamen ha comptat amb la col·laboració del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2015-2020, Caixa Popular, Obra Social 'La Caixa', l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV) i l'Associació Professional d'Il·lustradors de València (APIV).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento