Comunitat Valenciana

València celebra la festa del folklore amb “dansaes populars” i música de tabal i dolçaina

  • Del divendres 28 al diumenge 30 d'abril es concentren les activitats en els barris d'Algirós, Benicalap i Patraix i el Centre Cultural La Beneficència.
  • Des de l’àrea de Cultura de la Diputació agraeixen la implicació de tots els participants perquè “sense la seua col·laboració no seria possible”.
  • La II Trobada de Folklore aposta per la descentralització més enllà de la ciutat de València i per l’increment de les formacions participants.
II Trobada de Folklore
II Trobada de Folklore
Diputació de València
II Trobada de Folklore

Aquest divendres 28 d’abril comença a desenvolupar-se el programa d’actes organitzats per tal de celebrar la II Trobada de Folklore en la qual les tradicions culturals valencianes són les autèntiques protagonistes.

El programa que es portarà a terme durant la primera jornada es reparteix entre Algirós, Benicalap, el C. C. La Beneficència i el Conservatori de la Plaça de Sant Esteve, a València. El dissabte 29, serà el torn d’Algirós, Benicalap, Patraix i La Beneficència. Aquests espais de la ciutat tindran actuacions i tallers des de les 10 hores del matí i fins a les 19 hores.

El diumenge 30, per a tancar les sessions del cap de setmana, l’activitat es trasllada a Benicalap, Patraix i La Beneficència, infraestructura en la qual hi haurà propostes cada dia.

La II Trobada de Folklore aposta per la descentralització més enllà de la ciutat de València, a més de continuar la modalitat d'exhibició en lloc de la de l'antic concurs. S'ha optat, per tant, per incrementar el nombre de formacions participants, respecte al format anterior del concurs, i facilitar l'assistència a moltes més persones i en més localitats de les comarques valencianes.

Tant per al disseny de les jornades com per a la realització de la Trobada, han participat les federacions valencianes de música i balls tradicionals, com són la Federació de dolçainers i tabaleters, la Federació de pols i plectre, la Federació Valenciana de Folklore, la Federació de Folklore Novella o el FECOCOVA, entre altres.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha fet una crida perquè els valencians i les valencianes gaudisquen d'aquests actes i “que vinguen a ballar i passar-ho bé”. Al mateix temps, ha agraït la implicació de tots els participants perquè “sense la seua col·laboració no seria possible l’organització” d’aquest esdeveniment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento