Comunitat Valenciana

El jutge del cas Palau s'aparta del procediment per la seua "amistat íntima" amb un dels acusats

  • Vicente Ríos, titular del Jutjat nombre 15 de València i instructor del conegut cas Palau, s'ha apartat del procediment per la seua "amistat íntima" amb un dels acusats, el conseller delegat de l'empresa Patrocini de Les Arts, Joaquín Maldonado.

Va ser el propi magistrat qui va dictar una providència en la qual acordava abstindre's d'esta causa i remetia la seua exposició raonada a l'Audiència perquè ratificara la seua decisió. En este escrit advertia que mantenia una relació "d'amistat íntima" amb Maldonado, investigat des d'abril de 2016, data en la qual el magistrat es trobava de baixa per malaltia -va estar així fins a gener de 2017- i assumia la causa un jutge substitut.

L'Audiència estima justificada la decisió del magistrat d'abstindre's del procediment encara que indica que l'amistat manifestada "deuria anar acompanyada d'alguna dada objectiva en funció del com poguera el tribunal valorar l'existència de la mateixa", sobretot en l'aspecte relatiu a la d'amistat qualificada o caracteritzada per ser més intensa que la socialment considerada com a normal.

No obstant açò, el tribunal afirma en la seua resolució, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que tenint en compte la valoració realitzada pel magistrat, li seria impossible una actuació d'acord amb el principi d'imparcialitat, amb el que accepta la seua abstenció del procediment.

En esta causa estan acusats l'exintendent del Palau Helga Schmidt -per a qui el fiscal demana set anys i mig de presó; el que fóra director financer del Palau Ernesto Moreno -s'enfronta a huit anys de presó-; el president del consell d'administració de Patrocini -empresa vinculada al Palau i dedicada a captar patrocinadors-, José Antonio Noguera Puchol -set anys-; Joaquín Maldonado -altres set anys-, i l'excónsul de França a València i administrador de la societat Radcliffe -mercantil que actuava d'intermediària en les contractacions-, Pablo Broseta -set anys més-. Estan acusats de delictes de prevaricació, malversació i falsedat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento