Comunitat Valenciana

L'alcaldessa de Gandia dimitix com a diputada de la Diputació de València per a centrar els seus esforços en la ciutat

  • L'alcaldessa de Gandia i delegada de mancomunitats i comarcalització en la Diputació de València, la socialista Diana Morant, ha presentat este dimarts la seua dimissió com a diputada de la corporació provincial, a través d'una carta en la qual explica que vol reforçar la seua presència en la ciutat i destinar el "200 per cent" del seu temps a treballar "per Gandia des de Gandia".
L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant.
L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant.
ÀLEX OLTRA
L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

Segons Diana Morant, fa dos anys, després de configurar-se la corporació municipal de Gandia en la qual va ser escollida alcaldessa, els seus companys del PSPV la van designar com a representant del Partit Judicial de Gandia en la Diputació.

L'alcaldessa explica que fa dos anys Gandia patia una inestabilitat econòmica i política derivada "del govern del PP d'Arturo Torró que en els últims quatre anys havien portat a Gandia a una situació de fallida econòmica i això havia provocat també problemes en la resta de la comarca de la Safor".

Així mateix, assegura que aquella situació necessitava que Gandia "tinguera presència i pes allí on es prenen decisions i ajuden a millorar la vida dels ciutadans". No obstant açò, afig que ara que Gandia ja està "recuperada econòmicament" és moment d'acabar els projectes iniciats i continuar treballant pel futur de la ciutat des d'una altra posició.

En esta línia, la primera edil socialista considera que ara Gandia requerix de tota la seua atenció i per açò vol destinar "el 200% del meu temps a treballar per Gandia des de Gandia i poder fer realitat el projecte de ciutat amb el qual em vaig presentar les eleccions al maig de 2015".

A Diana Morant la substituirà l'alcalde de l'Alqueria de la Comtessa, Voro Femenía. La socialista està convençuda que encara que no forme part de la Diputació, seguiran arribant ajudes de la corporació provincial en els pròxims anys i recalca que en estos moments, en l'ecuador de la legislatura, comença un nou camí de la ciutat "el de la recuperació reputacional i la generació d'oportunitats".

"DESÍDIA I FALTA DE GESTIÓ EFECTIVA"

Per la seua banda, el Partit Popular de Gandia, ha sostingut en un comunicat que "el PSOE ha dit prou" i "ha exigit a Morant la seua acta com a diputada provincial", una cosa que han atribuït a "la desídia i falta de gestió efectiva".

Així mateix, han criticat que la primera edil de Gandia "ha estat cobrant un engrossit sou per no realitzar cap gestió en la Diputació de València, malgrat que tenia assignada l'àrea de Mancomunitats i Comarcalització": "De fet, es torna a Gandia sense pena, ni glòria", han afegit.

"Solament una dada: del minso pressupost que manejava en la institució provincial de 200.000 euros anuals, solament ha emprat 15.000 en un estudi, sense que haja arribat des de la seua àrea inversió alguna a Gandia, després de dos anys en el càrrec", han criticat els 'populars', que, en este sentit, han agregat: "Diana Morant va assegurar que accedia al càrrec a fi de portar inversions a Gandia, cosa que no ha succeït".

Igualment, han criticat que "la còmoda vida de Morant a València, amb sucosa nòmina a càrrec als comptes provincials, provocava un altre problema al PSOE, i era la desatenció a la ciutat de la qual és alcaldessa", sobre el que han assegurat que "Lorena Milvaques, edil nacionalista, ha exercit durant dos anys, com a alcaldessa 'in pectore' de Gandia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento