Comunitat Valenciana

Puig confia que Zaplana no siga imputat per a no augmentar més el "desprestigi" de la Comunitat

  • El president ha recordat que en estos moments Zaplana "no està imputat i no se sap encara en quina situació processal està" respecte a l'Operació Lezo.
  • Ha mostrat la seua "tristesa" perquè "una altra vegada la Comunitat Valenciana està vinculada a la corrupció".
  • La corrupció era "sistèmica" i "això és el que exigeix una resposta política que no s'ha donat encara", ha declarat.
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, confia que el seu antecessor i exministre de Treball, el 'popular' Eduardo Zaplana, finalment no siga imputat dins de l'Operació Lezo' per a no augmentar més el "desprestigi" que té la Comunitat per la corrupció "formulada pel PP", ja que "esta hipoteca reputacional costa molt d'alçar".

Puig, abans de participar en l'acte institucional del 'Dia de les Corts Valencianes', s'ha referit així preguntat per la inclusió de Zaplana en el llistat de més de 60 persones que el titular del Jutjat Central número 6 de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, investiga dins de l'Operació Lezo'.

Sobre este tema, ha recordat que en estos moments Zaplana "no està imputat i no se sap encara en quina situació processal està" i ha recalcat que li agradaria que "finalment acabara en res perquè el desprestigi de la Comunitat formulat pel PP ha sigut massa intens i ens costa molt alçar la hipoteca reputacional".

Així, ha demanat "prudència" ja que, amb la informació que en estos moments es disposa, no es pot "generalitzar a totes les persones". No obstant açò, ha mostrat la seua "tristesa" perquè "una altra vegada la Comunitat Valenciana està vinculada a la corrupció". Per açò, ha recalcat que el que ha de fer el PP "d'una vegada per sempre" és "assumir responsabilitats polítiques" perquè "no eren dues o tres pomes podrides sinó que era un cistella sencera".

En este sentit, ha apuntat que la corrupció era "sistèmica" i "això és el que exigeix una resposta política que no s'ha donat encara". En esta línia, ha considerat que hui, dia d'entrega del premi Guillem Agulló, és "un bon dia" per a parlar de "reparacions de persones i drets que durant molt de temps han estant marginades".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento