Comunitat Valenciana

L'equip de Govern d'Alacant no dóna per "perduda" Ikea i busca la fórmula per fer "assumible" la seua arribada

  • L'equip de Govern en l'Ajuntament d'Alacant no dóna per "perduda" l'arribada d'Ikea a la ciutat i ha remarcat que es volen mantindre trobades amb la multinacional per a "buscar la forma" que puga instal·lar-se "en unes condicions assumibles per esta ciutat".
-105
-105
EUROPA PRESS/IKEA
-105

El portaveu municipal, Natxo Bellido, i l'edil d'Urbanisme, Miguel Ángel Pavón, han defensat esta postura al final de la Comissió de ple sobre l'arribada d'Ikea que s'ha celebrat este divendres en el consistori.

Bellido, interpel·lat pel fet que la multinacional va comunicar dimarts passat que cerca alternatives a la ciutat abans de cancel·lar la reunió prevista per al dimecres, ha dit que entre "el no-res i la proposta d'Ikea, hi ha un procés de negociació i és el que volem mantindre amb ells".

"Ja hem dit que si la posició és esta i és inamovible, este equip de Govern no la va a assumir", ha reiterat i ha recordat que en els últims dos anys "no ha canviat gens" i "sobretot perquè la proposta que la sustentava, l'Actuació Territorial Estratègica (ATE), ja no té validesa".

Així mateix, creu que des del PP "tampoc" s'assumiria eixa postura i veu "més complicat, saber què opina ciutadans". Amb tot, ha mantingut que existix "un consens entre tots els grups en què una botiga d'Ikea -uns 40.000 m2-, amb una superfície comercial semblant, sí seria assumible".

PROGRAMA RECLASSIFICATORI DE SÒL

Per la seua banda, Pavón ha destacat "l'ànim constructiu" que ha regnat en la comissió i "el consens a l'hora d'anar a reunir-se amb Ikea amb una proposta concreta".

Pavón ha insistit que la multinacional va apostar per l'ATE i ha lamentat que dimecres passat no es poguera celebrar la reunió per a plantejar una proposta "molt similar a la qual ha eixit hui". En este sentit, ha assenyalat que es tractaria d'un centre comercial "de mitjanes superfícies" en Rabassa i amb un Programa Reclassificatori de Sòl, sobre uns terrenys no urbanitzables en estos moments, que permeteren la instal·lació.

No obstant açò, el responsable d'Urbanisme s'ha remès a l'acord del pacte de Govern per a recordar que "Ikea sí, macrocentre no" sobre superfícies de 80.000 m2, i ha recalcat que el tripartit té "una veu única" i que amb ella anava a la trobada del dimecres, malgrat la no assistència de l'alcalde.

Així mateix, ha defensat que arriben inversions, però d'una manera ordenada: "Seguim interessats perquè venja esta botiga d'Ikea dins d'estos marges i esperem que accedisca a negociar amb nosaltres la seua implantació", ha resolt després d'anunciar que es dirigiran a Ikea perquè la reunió suspesa el dimecres "puga produir-se amb l'alcalde, Natxo i jo mateix".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento