Comunitat Valenciana

Condemnat a 18 anys de presó l'home que va assassinar amb un pal i una clau anglesa la seua parella a Elx

  • La secció setena de l'Audiència provincial d'Alacant, amb seu a Elx, ha condemnat a 18 anys de presó un home que va assassinar la seua dona amb un pal de fusta amb claus de metall i una clau anglesa en una casa abandonada en la partida il·licitana de l'Altet. En aplicació del veredicte d'un jurat, se li imposa, a més, una indemnització de 150.000 euros en favor dels hereus de la dona.

En la sentència de data del passat 6 d'abril, que ha donat a conéixer este dijous el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), es concreta que l'home va reconéixer els fets i que tant l'acusació particular, com la defensa, es van adherir a la qualificació del fiscal.

La fiscalia, en les seues conclusions definitives, va qualificar els fets d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, amb l'agreujant de parentiu i els atenuants de confessió i actuar baix els efectes de l'alcohol.

Segons els fets provats, l'home va estar consumint alcohol la nit del 31 d'octubre i el matí de l'1 de novembre de 2015 fins que al migdia d'eixe dia va arribar a la casa la seua parella sentimental. En eixe moment es va iniciar una discussió entre tots dos i l'home, de nacionalitat romanesa i de 46 anys en aquell moment, va començar a donar-li punyades i patades a la seua dona, també romanesa.

"No satisfet amb les patades i les punyades", relata la sentència, l'home va agafar un pal "amb claus de metall incrustats" i se'ls va clavar fins a en deu ocasions en les cames; per a seguidament, i amb una clau anglesa de 20 centímetres, seguir colpejant-la, fins a provocar-li la mort per "xoc politraumàtic secundari a un tractament toràcic abdominal".

El condemnat, en eixe moment, va eixir al carrer i va sol·licitar ajuda a un conductor que passava per la zona, que va ser qui va avisar la Policia. En el lloc dels fets, l'home va relatar el succeït als agents i va recriminar que la dona feia fel·lacions "a tercers a canvi de diners".

Per tot açò, se'l condemna a una pena de 18 anys de presó per assassinat amb agreujant de parentiu i atenuant de confessió i actuar baix els efectes de l'alcohol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento