Comunitat Valenciana

El batxillerat concertat perd 31 aules, FP guanya 5 i hi haurà 1.000 docents més, segons la proposta d'arranjament

  • La Conselleria d'Educació ha fet pública la seua proposta de planificació per al pròxim curs 2017-2018 -el denominat arranjament escolar-, que preveu ampliar amb un miler de docents la plantilla de professorat i augmentar en 25 les aules en centres d'Infantil i Primària sostingudes amb fons públics. A més, respecte als concerts educatius en els nivells no obligatoris, l'administració ha dissenyat una proposta en la qual el batxillerat perd 31 aules concertades -en passar de les 437 d'este curs a 406- mentre que la Formació Professional guanya cinc (de 629 a 634).
Imatge d'arxiu d'una escola
Imatge d'arxiu d'una escola
Europa Press
Imatge d'arxiu d'una escola

Per al conseller d'Educació, Vicent Marzà, el seu departament "ha planificat per a assegurar que hi haja menys alumnes per aula i més professorat en tots els centres sostinguts amb fons públics". "L'eficàcia en la gestió de recursos es traduïx en millor atenció a l'alumnat, garantir la verdadera qualitat educativa que es mereixen els nostres xiquets i xiquetes", ha incidit a través d'un comunicat.

L'arranjament escolar, que ara es posarà en comú amb els agents de la comunitat educativa, s'ha realitzat de nou simultàniament a tots els centres educatius sostinguts amb fons públics, és a dir, escoles i instituts públics i centres concertats.

El curs vinent, les ràtios de les aules experimentals d'Infantil de 2 anys continuaran tenint un màxim de 18 alumnes; les de 3 i de 4 anys seran de 25 alumnes; les de 1º i 2º d'ESO de 30 alumnes i les de 1º i 2º de Batxillerat de 35 alumnes. La Conselleria subratlla que "continua treballant perquè en cursos successius la ràtio puga rebaixar-se encara més perquè milloren la qualitat de l'ensenyament".

La plantilla docent augmentarà el curs 2017-2018 i l'objectiu, segons ha asseverat Marzà, és aconseguir "aules amb menys alumnes i amb més tutors i tutores que tinguen companys docents de suport". "Almenys amb un miler de docents més en les aules sostingudes amb fons públics que se sumen als més de 3.000 que ja es van incorporar en el curs actual. Esta és una mostra més de la reversió de les retallades en educació", ha avançat.

De cara al pròxim exercici acadèmic, la proposta de planificació d'Educació suposa un saldo positiu de 25 unitats educatives als centres educatius d'Infantil i Primària sostinguts amb fons públics. Per províncies, Alacant contempla un saldo positiu de 7 aules; Castelló, 6 més i València, 12.

Respecte a la concertació en l'ensenyament no obligatori, el Consell va aprovar al gener el decret pel qual s'establix la fórmula per a

sol·licitar, renovar o modificar concerts educatius, i al mateix temps, desenvolupa la llei estatal de concerts en etapes no obligatòries, que no havia tingut cap adequació en l'àmbit autonòmic. En la pràctica, açò suposa que la renovació en les etapes no obligatòries no es realitza de manera automàtica, sinó que, en el cas que les sol·licituds de concerts singulars siga superior al nombre de places necessàries, es donarà preferència als centres d'acord amb uns criteris.

Pel que fa al batxillerat concertat, Educació ha proposat el manteniment de 406 unitats que complementen l'oferta d'esta etapa d'ensenyament no obligatori, per a revertir la massificació d'aules i garantir els espais de reforç i suport de diferents àrees de coneixement en instituts públics. Esta xifra es traduïx en la supressió de 31 aules, ja que este curs hi havia 437, un 7% menys.

La desestimació de la sol·licitud, expliquen des de Conselleria, es deu a "alguns dels criteris establits en el decret del Govern valencià i s'aplica quan hi ha més peticions que necessitats educatives reals en un municipi o un districte de grans ciutats".

ASSEGURADA LA CONTINUÏTAT

Des del departament de Campanar recorden que l'alumnat que passe a segon de Batxillerat en centres que el pròxim curs no comptaren amb concert educatiu per a primer de Batxillerat tenen assegurada la seua continuïtat en el centre en l'unitat concertada que els permet finalitzar esta etapa no obligatòria en les mateixes condicions en què van començar a cursar-la.

En Formació Professional Bàsica i Cicles Formatius, de les 629 unitats concertades de l'actual curs, per al pròxim hi haurà 634 unitats concertades, cinc més que ara, a causa de l'"aposta" de l'administració educativa per la promoció de la FP Bàsica, destaquen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento