Comunitat Valenciana

VLC Negra celebra la seua edició "més internacional" amb la visita de Joël Dicker i Philip Kerr

  • El certamen, que es desenvoluparà del 5 al 14 de maig a València i altres localitats, presenta el programa més extens de la seua història.
  • La nòmina d'autors de la Comunitat inclou Silvestre Vilaplana, Esperança Camps i Xavier Aliaga, entre altres.
  • El premi Francisco González Ledesma ha sigut per a Paco Camarasa, un valencià resident a Barcelona, llibreter des de fa tretze anys.
Presentació De València Negra En Llibreria Bartleby
Presentació De València Negra En Llibreria Bartleby
EUROPA PRESS
Presentació De València Negra En Llibreria Bartleby

La cinquena edició del festival VLC Negra -que uneix cinema, literatura i música de gènere negre- oferirà, del 5 al 14 de maig a València i altres localitats de la província, més d'un centenar d'activitats -el que suposa un increment del 20% respecte a l'any anterior-, així com una major projecció local i internacional.

L'esdeveniment celebra el seu primer lustre amb el programa més extens de la seua història i comptarà amb propostes que són ja "un clàssic" però també amb diverses novetats, entre les quals es troben un club de lectura virtual, una trobada gastronòmica-literària que oferirà el cuiner responsable de la secció de R+D del Restaurant Arzak, Xabier Gutiérrez, o una cita amb els alumnes de l'Escola d'Artesans per a abordar el 'modus operandi' de la policia científica i explorar els crims cèlebres que s'han comés en Russafa.

Seran 28 les seus que acolliran esta edició entre les quals es troba l'habitual sala Russafa, que concentra el major nombre de propostes, la Fundació Bancaixa, el centre Octubre de Cultura Contemporània, Las Naves, Fnac, Casa del Libro o la llibreria Bartleby, entre unes altres. L'Ateneu Mercantil se suma enguany i serà escenari de trobades amb autors. A més, el certamen ix per primera vegada de la capital amb cites en les poblacions de Riba-roja de Túria i la Font de la Figuera.

Entre els convidats, destaca la presència d'autors estrangers amb 'estreles' del gènere com Joel Dicker, Philip Kerr, Bernard Minier, Sandrone Dazieri o Ian Manook, contribueixen a convertir el primer aniversari del festival en l'edició "més internacional fins al moment".

Sense oblidar als autors nacionals que també tenen una cita amb l'esdeveniment: Victor del Árbol, Rosa Ribas, el veterà Carlos Zanón que arriba amb la seua 'Poesía Canalla', Fernando Marías, María Oruña, César Pérez Gellida o Mikel Santiago, entre altres, conformen la llista d'esta edició. La nòmina d'autors de la Comunitat inclou Silvestre Vilaplana, Esperança Camps i Xavier Aliaga, entre altres.

El premi Francisco González Ledesma ha sigut per a Paco Camarasa, un valencià resident a Barcelona, llibreter des de fa tretze anys la tasca dels quals s'ha reconegut després que este haja anunciat el cessament de la seua activitat professional.

La resta de premis de novel·la s'organitzaran en tres categories que acullen les novel·les escrites en valenciana, castellà i altres idiomes. A més, es preveu un conveni de col·laboració amb el festival 'Tolosa Polars du Sud', de caràcter i temàtica similar, per a propiciar l'intercanvi d'autors i ampliar així el caràcter local de la proposta.

'Shakespeare a Berlín'

El teatre s'uneix a la celebració del cinqué aniversari del festival amb 'Shakespeare a Berlín', una obra d'estètica que entronca amb el cinema de gènere negre preseleccionada per als Premis Max i l'autor dels quals és el dramaturg Chema Cardeña. Este conta la relació entre tres personatges -un matrimoni alemany i el seu amic jueu-durant el nazisme.

D'altra banda, el Cicle de Cinema Negre estarà dedicat al director Fritz Lang i a l'actriu Joan Bennet amb quatre pel·lícules que es projectaran en la Filmoteca Valenciana i que han sigut seleccionades pel Crític de Cinema, Daniel Gascó. El festival de curts se celebrarà baix el nom de '360VLC NEGRA' i la seua entrega de premis tindrà lloc en el Festival de Sant Sebastià on el director Agustín Días Yanes, farà entrega del guardó.

Així mateix, la fotografia comptarà amb la visió de Laura Muñoz en 'Ostatges: retrats de novel·listes noir' que podrà visitar-se en l'Àmbit Cultural del Corte Inglés. També hi haurà tallers de guió cinematogràfic impartits per Gabi Ochoa i especialistes d'Escriptors de l'Audiovisual Valencià per a un total de cinc sessions de treball en Las Naves i el Centre Octubre. A açò se suma el cicle de concerts que compta amb un total de 30 actuacions de diferents estils musicals en les sales Black Note, Wah Wah, 16 toneladas, El Loco Club i La Edad de Oro.

El festival tindrà enguany un pressupost augmentat que es xifra en els 60.000 euros i que té com a principal patrocinador el vi Icono.

Des de l'organització de VLC Negra, Jordi Llobregat ha destacat l'augment de 15 persones per activitat en les primeres edicions als 100 que es compten en l'actualitat, "potser tenim problemes de capacitat", ha puntualitzat. Per la seua banda, el responsable del programa Santiago Álvarez ha manifestat que "este és l'any de valència negra" i ha destacat la col·laboració de les editorials que "cada vegada ho posen més fàcil".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento