Comunitat Valenciana

Mesa per l'Educació demana reunir-se amb Méndez de Vigo perquè l'educació està "seriosament en perill" a la Comunitat

  • El portaveu de la Mesa per l'Educació en Llibertat, Vicente Morro, ha anunciat que sol·licitarà una reunió amb el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, per a "repassar" la situació de l'educació valenciana perqupe creuen que la llibertat d'educació "està seriosament en perill a la Comunitat Valenciana per les mesures que està adoptant la Generalitat".
Mesa per l'Educació demana una reunió a Méndez de Vigo
Mesa per l'Educació demana una reunió a Méndez de Vigo
MESA POR LA EDUCACIÓN
Mesa per l'Educació demana una reunió a Méndez de Vigo

Esta decisió s'ha adoptat després d'una reunió de l'entitat, en la qual s'han repassat els diferents temes d'actualitat relatius a la situació de l'educació. La Mesa per l'Educació en Llibertat ha subratllat que part dels seus membres es van reunir amb el ministre a València al juny i creuen "convenient tornar a reprendre el contacte donada la inquietud que existix en la comunitat educativa valenciana".

Un dels temes que volen tractar amb Méndez de Vigo és el decret de plurilingüisme, "una norma que ha sigut recorreguda per nou entitats, la qual cosa significa que provoca un ampli rebuig perquè no s'ha elaborat amb el consens necessari en la comunitat educativa".

"Volem que el Ministeri conega alguna opinió més que la de Marzà -Vicent Marzà, el conseller d'Educació-, ja que el canvi de model afecta tots els sectors implicats en l'educació i reduïx l'autonomia dels centres educatius i la igualtat entre els alumnes", ha recalcat.

Així mateix, creu que seria una "bona oportunitat per a poder tractar el Pacte Educatiu que estan negociant els grans partits" i recordar-los que el pacte "és una ferramenta, no una fi en si mateix, la línia roja de la qual està en la llibertat d'elecció de les famílies del model educatiu per als seus fills".

En esta línia, ha advertit que l'educació "no és moneda de canvi polític i deuen mantindre's tot els assoliments que s'han anat aconseguint amb gran esforç".

Per a Vicente Morro, "l'educació concertada és un altre dels temes que volem abordar per a recordar que el nostre sistema establix la complementarietat de les dues xarxes, no la subsidiarietat de la concertada respecte de la pública, com ha reconegut el Síndic de Greuges a la Comunitat Valenciana".

Morro ha assenyalat que se seguix esperant resposta a la petició de reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, que va sol·licitar fa quasi un any "per poder tractar també amb ell l'actualitat educativa valenciana".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento