Comunitat Valenciana

Ciutadans reclama autobusos nocturns que connecten l'àrea metropolitana amb la ciutat de València

  • El diputat de Ciutadans (Cs) en les Corts valencianes Domingo Rojo ha avançat que el seu grup parlamentari ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) per a implantar un servici nocturn d'autobús que connecte l'àrea metropolitana amb la ciutat de València.

Segons ha explicat el parlamentari, "València manca actualment de connexió nocturna en transport públic amb la seua zona metropolitana, per la qual cosa l'única alternativa que té la població per a desplaçar-se és el vehicle privat". Per açò, ha considerat que "és fonamental contemplar este servici en el nou mapa concesional i en la reestructuració de les línies".

"La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha de col·laborar amb els Ajuntaments i la Diputació de València per a implantar este servici mitjançant acords amb les concessionàries actualitat, per a aconseguir una mobilitat adequada i sostenible", ha assenyalat en un comunicat Rojo, al mateix temps que ha lamentat que "es posen tants obstacles al transport privat però sense oferir solucions alternatives i sostenibles de transport públic".

Ha posat com a exemple el programa que està impulsant l'Ajuntament d'Albal per a disposar d'almenys dos autobusos nocturns, el cost dels quals seria d'uns 30.000 euros, una iniciativa que, en paraules de Rojo, "és molt positiva i beneficiosa per als habitants de la zona".

La PNL de Cs reclama "que s'establisquen contactes amb els Ajuntaments de l'àrea metropolitana de València i amb les empreses concessionàries de les línies d'autobús interurbà, per a implantar servicis nocturns entre les poblacions de l'àrea metropolitana i la ciutat de València" i que "es realitze un estudi, en col·laboració amb els Ajuntaments i la Diputació de València, tenint en compte l'elaboració del nou mapa concesional i del Pla Integral del Transport de la Comunitat Valenciana, sobre la implantació d'este servici nocturn en l'àrea metropolitana".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento