Comunitat Valenciana

Els 230 treballadors de Ryanair en l'aeroport d'Alacant inicien este divendres quatre dies de vaga

  • Els 230 treballadors de Ryanair i Lesma -la companyia que representa a l'aerolínia en l'aeroport d'Alacant-Elx- han convocat quatre dies de vaga de 24 hores a partir del pròxim divendres en el recinte per a reclamar el pagament dels plusos salarials en l'Audiència Nacional, l'establiment d'un calendari laboral o el compliment dels requisits d'Inspecció de Treball sobre les hores extra.
Terminal D'Eixides
Terminal D'Eixides
EUROPA PRESS
Terminal D'Eixides

La convocatòria, en espera que s'establisquen servicis mínims, està secundada per la plantilla de Lesma, que s'encarrega dels servicis dins de la terminal, i dels treballadors de Ryanair directament, que presten servicis a peu de pista, segons ha detallat en declaracions a Europa Press el president del Comité d'empresa, Carlos Iborra.

El Comité d'empresa xifra en més de 1.000 euros la quantitat deguda a cada treballador a temps parcial. Els empleats amb este tipus de contracte són entorn del 60% del total de la plantilla.

Iborra creu "molt difícil" que s'arribe a un acord abans del divendres que paralitze la convocatòria, atés que en la trobada amb la direcció de les dos empreses en el Tribunal d'Arbitratge i "per a sorpresa fins i tot de la pròpia presidència del tribunal, es va presentar amb la més absoluta de les nades" no es va aportar "ni una sola proposta".

Així mateix, han criticat que "ni tan sols van voler atendre ni una sola de les peticions dels treballadors, així com tampoc esgotar la negociació per a posar fi a la vulneració continuada dels drets" dels empleats. "Ens aboquen sí o sí al conflicte d'anar a la vaga, que no és plat de bon gust per a cap part", ha manifestat Iborra, que ha precisat que "es veuran afectats tots els vols" encara que caldrà esperar els servicis mínims que fixe el Ministeri de Foment.

"El 100% de la plantilla de Lesma i de Ryanair donen el suport unànime a esta vaga. S'estan reclamant coses tan bàsiques, que fan vergonya dir-les, com un calendari laboral", ha exposat Iborra.

A més, ha explicat que reclamen l'abonament dels endarreriments de 2016, que Iborra ha xifrat en més 1.000 euros per empleat a temps parcial "amb independència que el seu treball siga fix o temporal".

Els treballadors reclamen, a més, el compliment de la sentència de l'Audiència Nacional sobre el pagament de les plusos salarials en període vacacional; que es comunique el registre d'hores realitzades mensualment; el compliment i respecte dels requeriments de la Inspecció de Treball en relació a les hores extraordinàries, peremptòries i les parcialitats de treball realitzades, amb les pagades als treballadors; el compliment amb la crida dels treballadors de la Borsa d'Ocupació; el pagament de l'hora extraordinària (peremptòria) per davall del preu de l'hora ordinària de treball; i el compromís de constitució d'una mesa negociadora de conveni.

Les quatre jornades de vaga de 24 hores arrancaran a les 00.01 hores del divendres 14 i es perllongarà fins a les 23.59 hores del dilluns 17 d'abril. "Les treballadores i treballadors de Ryanair (Lesma) a través dels seus representants legals, denuncien com mentre estes empreses" obtenen "grans beneficis econòmics, mantenen i sotmeten a les seues treballadores i treballadors a una conflictivitat constant en defensa dels seus drets laborals", han apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento