Comunitat Valenciana

Els valencians presenten 69.670 declaracions de renda en l'inici de campanya i creixen un 17,8% les de patrimoni

  • VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)
Presentació de la campanya de renda 2016
Presentació de la campanya de renda 2016
EUROPA PRESS
Presentació de la campanya de renda 2016

Els contribuents valencians presentaran 2.170.000 declaracions de renda esta campanya, un 1,03% més, de les quals 1.576.500 seran a retornar per un import de 1.084 milions, un 2,1% més, mentre que les declaracions per l'impost de patrimoni augmenta un 17,8% amb un 9,7% més de recaptació a causa del canvi normatiu introduït enguany pel Govern valencià de reduir el mínim exempt dels 700.000 als 600.000 euros.

Així, ho ha avançat este divendres el delegat de l'Agència Tributària a la Comunitat, Manuel Cabrera, en la roda de premsa de presentació de la campanya de renda de 2016, que ha començat amb la presentació de 69.670 declaracions en els primeres 48 hores de termini, de les quals ja s'han acordat la devolució immediata d'11.681 per un import de 4.131.000 euros.

Enguany es calcula que 490.000 declaracions de renda seran a ingressar amb 867 milions, un 7,4% més que l'anterior campanya, mentre que la previsió d'ingressos per les 23.141 declaracions per l'impost de patrimoni ascendix a 119,92 milions, un 9,7 més.

En este increment de l'import per l'impost de patrimoni, ha explicat, també influïx la modificació legal de 2012 per la qual s'augmenta el control dels béns en l'estranger que han de declarar-se i l'intercanvi d'informació amb altres països.

Les quasi 70.000 declaracions que s'han registrat en els primers dos dies suposen un 17% més que en 2014, any comparable perquè el passat exercici va haver-hi un problema en la pàgina web que les va limitar a 47.073, un 50% menys.

Cabrera ha ressaltat que les principals novetats d'estes campanya són extensió de 'Renda web' a tots els contribuents amb rendiments d'activitats econòmiques, la possibilitat de rectificar la declaració ja presentada sense que supose allargar el termini de devolució i l'avís en la declaració de la renda als afectats per clàusules sòl que hagen de tributar.

L'atenció en internet i per telèfon es va iniciar el passat dia 5 i les devolucions han començat este divendres. El termini de presentació finalitzarà el 30 de juny tant per a les declaracions a ingressar com les quals siguen a retornar. No obstant açò, en les declaracions a ingressar si es realitza mitjançant domiciliació bancària el termini acaba el 26 de juny.

CONTROL DE LLOGUERS VACACIONALS

Cabrera ha recordat que disposen de les dades de la campanya de control de lloguers d'apartaments i balcons que van realitzar en Falles i que els contribuents tenen fins al 20 d'abril per a declarar estos ingressos. L'objectiu d'estes campanyes, que es repetiran durant altres festes locals i sobre apartaments turístics a l'estiu, és incentivar la declaració voluntària dels contribuents.

Les principals novetats de la campanya d'enguany són que desapareix definitivament el programa Padre d'ajuda a la confecció de la declaració de la renda, que ja es va eliminar l'any passat per a la majoria dels contribuents i únicament va quedar relegat als declarants d'activitats econòmiques, bàsicament autònoms, i s'ha generalitzat la Renda Web, que ha incorporat un sistema de rectificació d'autoliquidació.

Esta rectificació pot fer-se solament per a les declaracions de renda de 2016 tant durant com després d'haver finalitzat, sempre que no s'haja rebut ja l'import de devolució.

CLÀUSULES SÒL

Per la seua banda, els contribuents afectats per clàusules sòl no hauran d'integrar en la base imposable de la declaració la devolució (en efectiu o a través d'altres mesures de compensació) de les quantitats prèviament satisfetes a les entitats financeres en concepte d'interessos per aplicació de les clàusules sòl, ni tampoc els interessos indemnitzatoris. D'esta forma, no tributen estes quanties derivades d'acords celebrats amb entitats financeres ni de l'execució o compliment de sentències judicials o laudes arbitrals.

Per contra, si les quantitats percebudes hagueren format part en exercicis anteriors de la base de deducció per inversió en habitatge habitual i s'hagueren retornat en efectiu es perd el dret a les deduccions practicades, la qual cosa s'ha de regularitzar en l'exercici en el qual se celebre l'acord, mentre que si es va destinar a amortització del préstecs no s'ha de regularitzar. No s'exigiran interessos de demora i solament s'han de regularitzar els exercicis no prescrits.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento