Comunitat Valenciana

El jutge manté en llibertat a Miguel López, gendre de la viuda de l'expresident de la CAM

  • El jutge titular del jutjat d'Instrucció número 7 d'Alacant ha acordat este dijous mantindre en llibertat a Miguel López, gendre de la viuda de l'expresident de la CAM, María del Carmen Martínez. La decisió suposa desestimar els recursos contra la interlocutòria que va dictar la seua eixida de presó.

López va romandre a la presó provisional del 10 de febrer i fins al passat 20 de març com a presumpte autor dels dos tirs que van causar la mort de la seua sogra el 9 de desembre de 2016.

La resolució del jutge, amb data d'ahir dimecres, ho ha donat a conéixer este dijous el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), i en ella es desestimen els recursos contra la llibertat de López plantejats per la fiscalia i per l'acusació particular.

El jutge recorda que, segons la doctrina del Tribunal Constitucional, les mesures cautelars que impliquen privació de llibertat han de comptar amb una motivació "suficient i raonable" i "ponderant adequadament" el dret a la llibertat i "els interessos en joc".

En eixe sentit, recorda que se li va imposar una fiança per a eludir la presó -de 150.000 euros-, la prohibició d'eixir d'Espanya, i l'obligació de comparéixer periòdicament davant el jutge. Així mateix, indica que quant al risc de fugida ha de contemplar-se la situació personal de López, i que, encara que en un primer moment, es va imposar la presó provisional, el "transcurs del temps modifica" el valor del tipus de delicte i la gravetat de la pena.

I subratlla que també se li va imposar la prohibició d'accedir a les instal·lacions del concessionari que gestionava Miguel López i en el qual va ser trobada morta la seua sogra.

Per tot açò, el jutge diu no compartir que la seua resolució de llibertat baix fiança siga contradictòria amb la interlocutòria que imposava la pena de presó provisional del 10 de febrer.

A més, precisa que la prohibició d'acostar-se al concessionari pretenia evitar "la possible, tàcita i permanent pressió" de López, com a superior directiu, sobre els treballadors; i que, en la resolució de llibertat no s'apreciava "perill de reiteració delictiva", en referència al fet que López viu en un habitage contigu a la dels seus cunyats.

Per tot, es desestima el recurs contra la llibertat de Miguel López, contra el qual cap recurs d'apel·lació en cinc dies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento