Comunitat Valenciana

Moragues acusa Puig d'abanderar un discurs "victimista" pels PGE i estar "sempre demanant" i "queixant-se"

  • El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, d'abanderar un discurs "victimista, de queixa i reivindicació contínua" i d'estar sempre "demanant, queixant-se, lamentant-se i sol·licitant al Govern central", en referència als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).
Juan Carlos Moragues en imatge d'arxiu
Juan Carlos Moragues en imatge d'arxiu
Europa Press
Juan Carlos Moragues en imatge d'arxiu

Moragues ha fet estes declaracions als mitjans de comunicació després de presidir este dijous la presa de possessió del nou subdelegat del Govern a Alacant, José Miguel Saval. A l'acte, celebrat en la Subdelegació del Govern en la plaça de la Muntanyeta, han assistit els subdelegats de València i Castelló, així com altres autoritats locals i de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

El delegat del Govern ha indicat que Puig "sempre ha demanat dues coses: finançament i corredor mediterrani", dues demandes a les quals s'ha respost en els PGE amb més de 1.500 milions. D'una banda, ha assenyalat, els pressupostos preveuen 715 milions d'euros per al Corredor Mediterrani i altres 851 milions per a la millora del finançament.

Així mateix, ha explicat que estos 851 milions estan derivats del sistema de finançament, "no és deute, no és préstec, no és FLA (Fons de Líquidez Autonòmica)". A açò ha afegit la millora de 1.000 milions d'euros de finançament "de caixa, d'ingrés, de diners" en les arques públiques de la Generalitat que es va produir de 2015 a 2016.

En relació a la província d'Alacant, el delegat del Govern ha destacat que l'increment de la inversió és d'un 11,5% respecte de la mitjana de la resta de províncies d'Espanya i que en els pressupostos es preveu "les inversions en la província que han sigut demandades", com la variant de Benissa, la duplicació de la N-338 a l'aeroport d'Alacant o la variant de Crevillent en l'A-7, a més d'inversions en l'aeroport i el port d'Alacant.

Per tot açò, ha instat el president de la Generalitat, "membre destacat del PSOE", a dir "sí o no" a estos Pressupostos Generals de l'Estat i ha advertit que "no val cobrir-se, protegir-se, excusar-se simplement amb el discurs victimista". Açò sí, ha apuntat que "a tots ens agradaria més", però ha defès que estos comptes arrepleguen "les principals reivindicacions de la Generalitat Valenciana i la Comunitat".

FAMÍLIES VS ASFALT

Per la seua banda, el nou subdelegat del Govern a Alacant, José Miguel Saval, ha manifestat que quan es parla de repercussió d'euros per càpita, la Comunitat i en concret la província d'Alacant ix "extraordinàriament beneficiada" perquè, segons ha afirmat, per a este Govern, "hui continua sent molt més important alçar una família que alçar un metre quadrat d'asfalt".

No obstant açò, ha puntualitzat que l'Executiu central no posseïx majoria parlamentària, "per tant has de contribuir amb eixe diàleg i eixe consens a exercir polítiques i prendre decisions que probablement tu solament no prendries".

D'esta manera, Saval ha assegurat que dialogarà amb el sector empresarial i altres col·lectius amb la finalitat d'aconseguir unes "millors condicions pressupostàries a la província d'Alacant". No en va, encara que ha qualificat als pressupostos de "rigorosos", ha expressat la seua "esperança" que en la seua votació final acaben sent millors per a Alacant. Per este motiu, ha convidat la resta de forces polítiques a "donar la talla" i treballar per açò.

A més, ha apuntat que en els pressupostos estan contemplades les garanties "de hui i de demà" que generen eixe benestar social i també "aquelles que ahir no es van pagar". D'altra banda, Saval ha manifestat el seu compromís que es note "la presència de tota l'Administració de l'Estat" en la província, on exercixen la seua funció 4.100 empleats públics de l'Estat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento