Comunitat Valenciana

Puig demana una entrevista urgent a Rajoy per a intentar millorar els pressupostos

  • El president ha advertit que els comptes creen una "profunda desafecció" a la Comunitat davant el Govern, un procés "molt negatiu"
  • El cap del consell calcula en 600 milions d'euros les inversions per a la Comunitat que haurien d'introduir-se en els pressuposats via esmenes.
  • La Generalitat no descarta "cap tipus d'acció democràtica" per a defendre una major inversió estatal a la Comunitat però sense "conflicte artificial".
Ximo Puig en el Palau de la Generalitat
Ximo Puig en el Palau de la Generalitat
GENERALITAT
Ximo Puig en el Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat este dijous que ha demanat una entrevista urgent amb el president del Govern, Mariano Rajoy, després de la presentació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2017 i ha advertit que els comptes creen una "profunda desafecció" a la Comunitat davant el Govern, un procés "molt negatiu". A més, la Generalitat impulsarà "totes les mesures possibles", amb el major consens, per millorar els comptes.

Així s'ha pronunciat Puig després de reunir-se amb la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i amb el secretari autonòmic de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, per a analitzar els pressupostos.

La Generalitat, que no descarta "cap tipus d'acció democràtica" per a defendre una major inversió estatal a la Comunitat encara que no intentarà "inventar cap tipus de conflicte artificial", calcula en 600 milions d'euros les inversions per a la Comunitat que haurien d'introduir-se en els pressuposats via esmenes perquè la regió se situara en la mitjana nacional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento