Comunitat Valenciana

EUPV veu els comptes "presa de pèl" per a la Comunitat Valenciana per preveure un finançament "injust i irrisoria"

  • Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha qualificat de "presa de pèl" per a la Comunitat Valenciana el finançament autonòmic que preveu el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) presentat pel Govern central per a 2017, en considerar que la Comunitat es veu "menyspreada i oblidada".

En un comunicat, el titular de la formació d'esquerres, David Rodríguez, ha denunciat que es tracta d'uns comptes "injustos i irrisoris" per a la Comunitat perquè "es menysprea" la regió valenciana. Al seu juí, els comptes "estan plantejats des de l'execució dels passats pressupostos i no des de la inversió prevista inicialment".

"En Esquerra Unida compartim fermament el principi de solidaritat entre els diferents territoris de l'Estat, però de cap manera podem estar d'acord amb que es castigue i oprimisca el País Valencià", ha remarcat Rodríguez per a qui el finançament que proposa el Govern és "del tot insuficient", fins i tot l'ha titlat de "aixecada de camisa".

TRAMPOSOS I VERGONYOSOS

D'altra banda, ha reprovat que els PGE incloguen previsions sobre qüestions importants per a l'autonomia que "se sap que no se'n van a complir", per la qual cosa ha considerat que són "doblement tramposos i vergonyosos". "No es poden pressupostar coses que ja s'ha dictaminat que són del tot il·legals, com la zona ZAL del Port de València", assenyala.

Per tot açò, ha indicat que EUPV s'ha sumat a la declaració institucional que les Corts Valencianes van firmar este dimecres per a exigir un millor finançament per a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento