Comunitat Valenciana

El PP demana una lectura "no sectària" i defendrà la "justícia pressupostària" per a la Comunitat amb esmenes

  • El grup popular en les Corts Valencianes ha demanat que no es faça una lectura "sectària" de l'avantprojecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2017 i ha assegurat que seguirà defenent "la justícia pressupostària" per a la Comunitat Valenciana a través de les esmenes que es presenten durant la tramitació parlamentària.
Jorge Bellver
Jorge Bellver
PPCV
Jorge Bellver

Així ho ha indicat el seu portaveu adjunt, Jorge Bellver, qui ha acudit a la Junta de Síndics convocada d'urgència pel president del parlament valencià, Enric Morera, per a abordar els comptes presentats pel Govern, una convocatòria que el diputat 'popular' ha assegurat "no està prevista en el reglament" i davant la qual s'ha queixat, atés que "el president s'ha arrogat una competència que no és seua".

En esta reunió s'ha plantejat la firma d'una declaració institucional, la literalitat de la qual estan acordant els grups perquè puga ser llegida en la sessió d'este dimecres, en la qual es preveu que les Corts demanen el compliment per part del Govern de les resolucions aprovades en el parlament autonòmic en relació a les inversions que haurien d'arribar a la Comunitat en funció del seu pes poblacional.

Bellver ha criticat l'actuació "sectària i partidista" de Morera en defendre el compliment d'eixes resolucions en el que afecta els PGE mentre "no fa el mateix amb les resolucions aprovades que exigien que el Pressupost de la Generalitat de 2017 destinara 300 milions als municipis o la reducció del nombre d'alts càrrecs i assessors", per exemple.

El portaveu adjunt ha recordat que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ja va demanar el diumenge davant el president del Govern, Mariano Rajoy, "justícia" per a la Comunitat i ha recordat que el PP presentarà esmenes als PGE, que segons ha recalcat, "incrementen la despesa social i encara que no venen en partides territorializadas hi ha inversions fonamentals com el Corredor Mediterrani o la connexió amb Saragossa, partides molt importants que beneficien a la nostra terra".

FILIBUSTERISME POLÍTIC I SECTARISME

A més, ha demanat a PSPV, Compromís i Podem que "deixen de fer filibusterisme polític i sectarisme amb els pressupostos" perquè "no val que presenten esmenes, com és habitual, perquè a la Comunitat se li donen 10.000 milions més, una mateixa esmena que es demana per a Múrcia, per a Astúries si volen ser creïbles, que presenten esmenes als PGE però dient que es lleven 1.000 milions d'euros a ferrocarrils de Catalunya, 1.500 milions de la partida de carreteres a Andalusia, ací sí serien creïbles".

Bellver ha negat tindre la sensació de que Rajoy no escolta les reivindicacions del PPCV i ha agregat que sí té la sensació de que està resolent "una situació molt complicada" i garantint les prestacions socials.

EL VICTIMISME "ENCORATJA EL NACIONALISME"

Al seu juí, els diputats valencians en el Congrés han de treballar a partir d'ara per a traure avant "els millors pressupostos possibles" i ha agregat, en ser preguntat sobre este tema, que "el victimisme català en matèria d'inversions està encoratjant el nacionalisme" i la diferència amb la Comunitat és que allí "hi ha partits disposats a utilitzar l''Espanya ens roba' amb un benefici partidista i sectari", una cosa que "de moment a la Comunitat no està ocorrent".

Sobre les injustícies territorials, ha assenyalat que també les hi ha l'els pressupostos autonòmics i ha posat com a exemple que enguany "a Morella cada habitant rebrà 2.400 euros per càpita i a Castelló, escassament 17 euros". "Això es pot qualificar de injustícia territorial pressupostària? Això també cal analitzar-ho amb profunditat", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento