Comunitat Valenciana

El PP insta Marzà a dimitir pel seu "fracàs" amb el "decret de xantatge lingüístic"

  • La diputada del PP en les Corts Valencianes Beatriz Gascó ha considerat este dimarts que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, hauria "d'assumir responsabilitats polítiques" i dimitir pel seu "fracàs" amb el "decret de xantatge lingüístic" plantejat pel seu departament i després de reconéixer que este document "no s'ajusta a la realitat".
Beatriz Gascó en les Corts en imatge d'arxiu
Beatriz Gascó en les Corts en imatge d'arxiu
PPCV
Beatriz Gascó en les Corts en imatge d'arxiu

Així mateix, el grup parlamentari 'popular' ha demanat a Marzà que paralitze "automàticament" el decret, en considerar que s'ha vist obligat a modificar-ho. "El que fa és no modificar en sí el decret i modificar una altra norma -el decret de currículum- i en ella modificar el decret", ha defès la diputada del PP, qui ha acusat el conseller "d'amagar-se" darrere "de tecnicismes per a fer trampa" i canviar-ho "per la porta de darrere".

"Demanem al conseller que paralitze automàticament el decret de xantatge lingüístic perquè, com ell bé ha reconegut, no s'ajusta a la legalitat i perquè les famílies, per al procés d'escolarització 2017-2018, han sigut fetes xantatge i coaccionades per a escollir una llengua o una altra" en la qual estudiar els seus fills, ha manifestat Gascó en els passadissos de la Càmera autonòmica.

La parlamentària 'popular' ha expressat la "satisfacció" del seu grup perquè considera que després del "requeriment" del Ministeri d'Educació al conseller, "este ha reconegut que va a haver de modificar el decret de xantatge lingüístic perquè no s'ajusta a la legalitat".

"Ara est decrete xantatge es convertix, una vegada més, en un autèntic nyap. Nosaltres venim denunciant-ho des del principi. Tot el procediment d'elecció -de centre educatiu- està viciat de nul·litat perquè les famílies han escollit l'opció lingüística que volien per als seus fills amb un procediment que és invàlid i que és il·legal", ha exposat.

Al seu torn, s'ha mostrat "convençuda que molts pares i mares hagueren triat el nivell bàsic si hagueren sabut que tenia eixes hores d'anglés" que ara es plantegen.

Gascó ha defès "un procés d'escolarització basat en la igualtat d'oportunitats de totes les famílies" ha assegurat que el PP, mentre que este document no es paralitze i es mantinga "sense ajustar-se a la legalitat", "seguirà interposant els recursos que té plantejats en els tribunals".

"Anem a seguir barallant-ho fins que faça falta i fins que vegem que les famílies tenen igualtat d'oportunitats per a poder triar l'educació que volen per als seus fills", ha afirmat en este sentit.

"PER LA PORTA DE DARRERE"

Preguntada per la possibilitat que el decret de plurilingüisme es modifique i per si esta es farà efectiva, Beatriz Gascó ha explicat que el conseller d'Educació "s'amaga darrere de tecnicismes per a fer trampa" i "modificar el decret però per la porta de darrere" ja que si "isquera Marzà dient que ho va a modificar seria un fracàs" per a ell.

La representant del PP ha estimat "complicat" que el responsable autonòmic reconega eixa modificació perquè fer-ho "hauria de suposar el seu cessament automàtic". Així, ha indicat que Vicent Marzà "el que fa és no modificar en sí el decret i modificar una altra norma i en ella modificar el decret".

"Això és modificar el decret. M'és igual que modifique el decret que que modifique el currículum de Primària. Va a modificar el mateix. Amb el que s'han de quedar és que va a posar més hores d'anglés en l'opció de castellà i això és modificar el decret i reconéixer que no s'ajustava a la legalitat. És igual com ho cride i darrere de quin tecnicisme s'amague", ha subratllat Beatriz Gascó, que ha reiterat que el titular d'Educació "hauria d'assumir el seu fracàs i assumir responsabilitats polítiques".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento