Comunitat Valenciana

El PP valencià reforça a Isabel Bonig com a presidenta amb la mirada posada en la Generalitat

  • El partit ratifica a la líder a la Comunitat amb el vistiplau de Rajoy i l'objectiu de guanyar en 2019.
  • Bonig, que pretén deixar arrere la imatge llastrada pels escàndols de corrupció, ratifica al seu nucli dur amb un equip continuista.
  • Demana un partit "reformista i no reaccionari" però "sense complexos" enfront de l'actual Govern d'esquerres.
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, con su nueva ejecutiva en el congreso del PP valenciano.
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, con su nueva ejecutiva en el congreso del PP valenciano.
MANUEL BRUQUE / EFE
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, con su nueva ejecutiva en el congreso del PP valenciano.

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha sigut reelegida aquest cap de setmana pels compromisaris en el congrés autonòmic del partit a la Comunitat amb un 94,49% dels vots. El recolzament per a Bonig, a més de per el beneplàcit de Rajoy, present ahir diumenge en la clausura, ve donat per la pèrdua de la interinitat en la qual es trobava després de la dimissió d'Alberto Fabra.

Quasi dos anys després de les eleccions de maig de 2015, en les quals el PPCV va ser desallotjat per l'esquerra després de 20 anys al capdavant de la Generalitat, el partit encara ara la segona part de la legislatura rearmant la seua estratègia política i ideològica des de l'oposició amb la mirada posada en les eleccions de 2019, en les quals pretén recuperar el terreny perdut.

Segons va dir ahir Bonig, el seu projecte es basa "en els èxits del passat, el reconeixement dels errors comesos, però sobretot en el futur i la il·lusió". És a dir, assumeix la llosa de la corrupció per a deixar-la arrere i fixa com a objectiu la recuperació de la Generalitat. El nou PPCV, va argumentar, buscarà com a idees bàsiques la "justícia social i emancipació de les persones". A més, va definir al partit com el dels treballadors, els autònoms, els xicotets i mitjans empresaris, els funcionaris i les "classes mitjanes empobrides".

També va demanar un PP valencià "defensiu en l'ideològic, mai ofensiu, reformista i no reaccionari", però alhora sense complexos enfront de l'actual Consell d'esquerres, a qui va retraure el "xantatge lingüístic", alhora que va advocar per la "llibertat educativa" i la col·laboració públic-privada.

Respecte a la seua executiva, Bonig ha ratificat al seu nucli dur de col·laboradors. Segueix la coordinadora general del PPCV, Eva Ortiz, com a secretària, al mateix temps que incorpora al responsable d'Economia del grup popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, com a subsecretari general. També segueixen com a subsecretaris generals Elena Bastidas i José Juan Zaplana; de Política Territorial, Héctor Folgado; de Política Social, María José Catalá; d'Organització, Mari Carmen Contelles, i en Comunicació situa a Jaime López Bronchud.

Reivindicacions per a la Comunitat Valenciana

Bonig va demanar al president del Govern, Mariano Rajoy, "justícia" amb la Comunitat Valenciana, necessitada de finançament, aigua i inversions, per a evitar que puga produir-se "el contagi" de les idees nacionalistes i separatistes. Bonig va recordar els 917.898 vots que va aportar el PPCV al seu resultat electoral. "Sé que ho faràs", li va etzibar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento