Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València preveu esterilitzar enguany 224 gates en la segona edició del Pla Colonial Felí

  • L'Ajuntament de València ha engegat la segona edició del Pla Colonial Felí, en el marc del com es van esterilitzar el passat any entorn de 200 gates de les colònies de la ciutat i amb el qual en este exercici es preveu fer el propi amb altres 224.
Pla Colonial Felino
Pla Colonial Felino
EUROPA PRESS
Pla Colonial Felino

Així ho ha explicat la responsable de Benestar Animal, Glòria Tello, durant la presentació de la campanya, que enguany arranca abans per a intentar arribar a més gats, i que segons ha recordat complixen "una funció molt important de garantir la salubritat de la ciutat" amb el control de plagues, i han de tindre "una millor qualitat de vida".

En la ciutat de València hi ha més de 500 colònies de diferent grandària i l'any passat es van esterilitzar gràcies al conveni municipal subscrit amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de València unes 200 gates de més de 50 colònies, amb la col·laboració de 12 clíniques veterinàries.

En esta ocasió, el conveni subscrit té un valor de 21.000 euros, s'han sumat fins al moment 15 clíniques i es preveu arribar a 224 gates. A més, com a novetat, a part de procedir a l'esterilització de les gates es durà a terme també la seua desparasitació.

Dins del Pla Colonial Felí, ha recordat Tello, l'any passat es va començar l'entrega de carnets als col·laboradors que atenen les colònies perquè puguen identificar-se davant la Policia i veïns com a tal i es van repartir un total de 73.

En 2017 es continuarà el repartiment i, a més, s'entrega als col·laboradors un document amb les pautes a seguir per a millorar la convivència amb els veïns, entre elles la d'alimentar els felins amb pinso sec i no "amb la paella del diumenge", ha ironitzat.

L'Ajuntament no té de moment dades sobre el nombre total de gates en la ciutat, però amb el repartiment de carnets als col·laboradors -els qui informen del nombre de gats que cuiden i el seu sexe- s'està elaborant una base de dades que podria estar completada en 2018.

Així mateix, s'ha elaborat des de Benestar Animal un document de trazabilitat dels animals des que són agafats de les colònies fins que tornen a elles després de ser operats, un altre sobre les actuacions clíniques dutes a terme en les clíniques per a tindre un control sobre com s'ha tractat cada gata i com a novetat es dóna cabuda a les protectores que s'encarreguen també de colònies perquè diguen quines són les seues clíniques de confiança per a les esterilitzacions.

D'altra banda, s'engegarà de forma paral·lela una campanya publicitària en suports verticals, espots en 90 autobusos, fullets informatius i marcapáginas que es repartiran entre escolars per a donar a conéixer el paper dels gats en la societat, amb el lema "una ciutat amb gats és una ciutat saludable: cuidem i controlem les colònies felinas".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento