Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana sol·licita l'adhesió al FLA de 2017

  • El ple del Consell ha aprovat l'acord pel qual la Comunitat Valenciana sol·licita l'adhesió al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) de 2017.
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

Es tracta d'una mesura "a la qual el Consell vé obligat davant l'absència d'un finançament just per als valencians, en condicions d'igualtat amb el conjunt de les comunitats autònomes, provocada per la decisió del Govern central de no abordar esta qüestió en la legislatura anterior, quan va caducar el model vigent", subratllen des de l'Executiu autonòmic.

"I açò -continuen-

malgrat que este mateix Govern central ha reconegut ja, públicament, la situació d'infrafinançament de la Comunitat Valenciana, després d'una tasca de reivindicació per part del Consell i de les Corts".

La Generalitat valenciana recorda que la normativa (Reial Decret Llei 17/2014) establix que les comunitats autònomes han d'adoptar un acord del seu consell de Govern en el qual conste la seua voluntat d'adhesió o permanència a este compartiment i el compromís de complir amb la normativa, els acords que es deriven i el programa que resulte de la seua aplicació.

L'acord també autoritza al conseller d'Hisenda i Model Econòmic per a adoptar les mesures i actuacions necessàries i es faculta i delega a l'Institut Valencià de Finances (IVF) perquè realitze totes les actuacions i gestions necessàries per a subscriure els préstecs bilaterals que permeten la disposició dels fons.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento