Comunitat Valenciana

Ciutadans denuncia en fiscalia suposades irregularitats en el fem de la Vila Joiosa per 4,5 milions

  • Ciutadans (Cs) ha portat davant la Fiscalia la contracta del fem de la Vila Joiosa (Alacant) perquè s'investiguen presumptes irregularitats que haurien provocat un desviament de 4,5 milions d'euros, segons ha xifrat la formació taronja.

El passat 24 de març l'agrupació local de Cs va presentar davant la fiscalia una recopilació de dotze documents en els quals exposen irregularitats detectades en l'execució del contracte de recollida de residus neteja viària i gestió de l'ecoparc.

Entre elles, suposats incompliments del contracte realitzats abans de 2015 per valor d'1,4 milions; incompliments al setembre de 2016 per altres 95.000 euros; reclamacions de l'empresa per un suposat desequilibri econòmic de 500.000 euros que una vegada investigat no existia; errors en factures per valor de 82.000 euros; inversions no realitzades per valor d'1,1 milions; altres 600.000 euros per incompliments en els servicis; i, 1,3 milions per incidències en el capítol de personal.

El portaveu de Cs a la Vila Joiosa, Valentín Alcalá, ha assegurat que "han sigut 15 mesos de dur treball analitzant documents i realitzant comprovacions i hem pogut posar de manifest la nul·la supervisió que d'este servici s'ha vingut portant".

La concessió es va adjudicar a Societat Agricultors de la Vega en 2011 per un període de 20 anys i un import de 62 milions d'euros. Una època en la qual governava el Partit Popular en la localitat.

L'edil responsable de Neteja Viària en el moment de l'adjudicació del contracte, el 'popular' Jeroni Lloret, ha afirmat que el PP "està tranquil" perquè en tot moment l'adjudicació "va ser supervisada pels tècnics" i que durant el seu mandat tampoc es va detectar irregularitats posat que "els propis tècnics supervisaven les factures".

MOCIÓ DE CENSURA FALLIDA

D'altra banda, el Partit Popular de la Vila ha acusat Ciutadans de portar l'assumpte de la brossa a Fiscalia per negar-se a firmar una moció de censura contra el govern socialista.

Segons Jeroni Lloret, és "una venjança de Ciutadans". Assegura que el coordinador local de la formació taronja es va entrevistar amb el president popular de la Vila i va posar damunt de la taula apartar al socialista Andreu Verdú de l'Alcaldia mitjançant una moció de censura.

A més, Cs hauria imposat una sèrie de condicions com retindre l'Alcaldia, despedir personal municipal i la dimissió d'un regidor 'popular'. Condicions que el Partit Popular no va acceptar.

Des de Ciudadanos, el seu portaveu ha dit sobre este tema que tot és "una cortina de fum del Partit Popular per a desviar l'atenció" de la denúncia sobre la contracta de la brossa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento