Comunitat Valenciana

Identificats 10 menors víctimes de continguts pedòfils en una operació amb 13 detinguts a la Comunitat Valenciana

  • MADRID/VALÈNCIA, 31 (EUROPA PRESS)
Operación Pilumnus
Operación Pilumnus
EUROPA PRESS/DELEGACION
Operación Pilumnus

La Guàrdia Civil ha identificat deu víctimes d'abusos sexuals amb edats compreses entre els zero i els 14 anys en una macrooperació en la qual han sigut detingudes per tinença i distribució de més de 450.000 arxius pedòfils a través d'internet 102 persones, principalment a Andalusia i Catalunya, amb 24 i 21 arrestats respectivament.

En el cas de la Comunitat Valenciana, els detinguts ascendixen a 13: sis a València, dos a Castelló i cinc a Alacant. Un dels detinguts en esta última província és un monitor de natació de menors.

L'operació s'ha batejat com 'Pilumnus', en honor al Déu de la mitologia romana protector dels xiquets, i ha permès intervindre 450 arxius, "alguns amb elevat contingut de violència sexual", en 92 escorcolls practicats en 36 províncies. Alguns xiquets van ser gravats quan gaudien amb els seus pares de vacances i altres van ser obligats a practicar relacions amb animals.

Fins al moment hi ha tres pedòfils a la presó i s'ha aconseguit identificar deu menors, huit d'ells d'un mateix poble de Balears, víctimes d'abusos en una operació que continua oberta per l'obstinació de la Guàrdia Civil, en coordinació amb més de cent jutjats d'instrucció de tota Espanya, "d'alliberar" altres menors gravats en eixos 450.000 arxius, que ocupen més de 1.000 'terabites'.

Almenys hi ha quatre detinguts per ser productors d'este tipus de continguts, servint-se para açò de càmeres ocultes. Els pedòfils són de diferents edats i perfil professional. "Alguns no sabien manejar internet i altres eren universitaris", han explicat des de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil en una roda de premsa celebrada a Madrid en la qual s'ha posat en valor el registre d'agressors sexuals recentment creat.

Esta "ferramenta fonamental" impedirà en el futur que varis dels arrestats, entre ells monitors de natació de menors o professors de classes particulars, puguen tornar a treballar en professions en les quals estiguen en contacte amb menors. S'enfronten a penes de fins a quatre anys per la distribució de continguts i de fins el 20 en el cas que es proven abusos sexuals.

PARE I FILL AMB VÍDEOS EN ELS SEUS ORDINADORS

A Granada ha sigut detingut un home per tindre arxius de vídeo de xiquets de molt curta edat, en la seua majoria gravats en països d'Amèrica Llatina i del sud-est asiàtic, en les quals se'ls veia tenint relacions amb algun animal.

A Cadis els arrestats han sigut dos membres d'una família, el pare de 54 anys i el fill, de 21, per tindre en els seus ordinadors personals 370 i 100 vídeos de contingut sexual amb menors, donant pas a actuacions judicials complementàries per a protegir un segon fill de deu anys que convivia amb ells i la seua mare.

Un altre dels detinguts tenia vídeos en els quals havia gravat en un hotel a dos menors, una resident a Burgos i una altra a Madrid. Les dos es trobaven de vacances amb les seues famílies a Canàries i l'arrestat es va acostar a elles per a captar imatges enfocant directament els genitals de les menors.

Un detingut a Tenerife tenia 1.300 arxius de menors en la seua majoria del Brasil i Filipines, la qual cosa la Guàrdia Civil ha aprofitat per a destacar la importància de la cooperació internacional. A Alacant ha sigut arrestat un monitor de natació de menors i a Barcelona un individu amb 50.000 arxius explícits que van ser detectats quan, per pròpia iniciativa, va manifestar als agents que es considerava "un malalt que no podia parar de consumir este tipus de vídeos".

A Logronyo, el detingut va ser atrapat amb un únic ordinador en el qual tenia connectat fins el 58 discos durs dels quals anava seleccionant el material per a distribuir-ho a diferents llocs d'internet. A Múrcia, el pedòfil era un estudiant universitari que donava classes particulars a menors, mentre que altre a Jaén portava consumint este tipus de continguts des de l'any 2000.

L'Institut Armat ha aconseguit intervindre vídeos i fotogrames en els quals es reproduïxen abusos sexuals a menors, concretament 408 discos durs, 67 dispositius USB, 40 ordinadors portàtils, 9 cpu d'ordinadors, sis targetes de memòria sd, un router, 1.700 dvd, una càmera de fotos, dues càmeres de vídeo, dos ordinadors Mac, sis tauletes i un NAS.

Les províncies on s'ha dut a terme l''operació Pilumnus' són Alacant, Almeria, Barcelona, Bilbao, Burgos, Coruña, Algesires, Cadis, Ceuta, Còrdova, Castelló, Granada, Huelva, Huesca, Balears, Jaén, León, La Rioja, Madrid, Màlaga, Múrcia, Navarra, Astúries, Pontevedra, Cantàbria, Salamanca, Sevilla, Sant Sebastià, Tarragona, Tenerife, Toledo, València i Valladolid.

La Guàrdia Civil va mobilitzar 336 agents, 136 especialitzats en delictes tecnològics i protecció de menors i altres 200 en tasques de suport de 36 unitats de la Prefectura de Policia Judicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento