Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València crearà un grup per a analitzar l'expedient i el contracte de la Rambleta

  • L'objectiu és conéixer tots els detalls relatius a la gestió del centre sobretot en els aspectes que puguen tindre relació amb l'Operació Taula.
  • Finalment, aquest informe no s'inclourà en les conclusions de la comissió d'investigació iniciada pel consistori, com volia València en Comú.
  • L'executiu de Ribó ha insistit a demanar als regidors del grup municipal 'popular' investigats per Taula la seua acta d'edil o que abandonen este grup.
Centre Cultural Rambleta
Centre Cultural Rambleta
Centre Cultural Rambleta
Centre Cultural Rambleta

L'Ajuntament de València constituirà un grup format per la secretaria de la qual depén el servici d'Acció Cultural i les Prefectures de Servici d'Intervenció, Contractació i Acció Cultural per a "elaborar un informe sobre el procediment i tramitació de l'expedient" del centre cultural La Rambleta "quan, bàsicament, al procés de selecció del contractista i aquells detalls que puguen tindre relació" amb l'Operació Taula derivada del cas Imelsa. Així mateix, s'analitzarà "la fiscalització i comprovació del grau de compliment" del contracte d'este espai municipal.

Esta decisió s'ha adoptat en el ple ordinari de març celebrat este dijous en el consistori, durant el debat de la proposta per a aprovar el dictamen de l'informe final de conclusions de la comissió d'investigació creada en l'Ajuntament sobre l'Operació Taula. En este punt, el portaveu de València en Comú i segon tinent d'alcalde, Jordi Peris, ha presentat una "esmena d'addició" sol·licitant la creació del grup d'anàlisi sobre l'expedient de la Rambleta perquè fóra inclosa com a sisena conclusió de la citada comissió d'investigació.

L'acceptació de la proposta de València en Comú per part dels altres dos membres del govern local que presideix l'alcalde Joan Ribó, Compromís i PSPV, ha fet que el partit de Peris canvie el vot que va emetre sobre l'informe final de Taula divendres passat, en la sessió extraordinària i urgent de la comissió que la va donar per tancada definitivament, i que haja passat de l'abstenció al si.

València en Comú es va abstindre perquè pensava que la comissió d'investigació no podia donar-se per tancada sense analitzar l'expedient de la Rambleta i que l'anàlisi d'este document havia de garantir-se.

Per la seua banda, els dos grups de l'oposició en la corporació local, PP i Ciutadans (Cs), s'han abstingut respecte a la proposta de Peris. Així mateix, respecte a l'informe final de la comissió d'investigació de Taula, mentre que en el ple tot el govern municipal s'ha mostrat a favor, el PP ha mantingut el seu vot en contra i Cs la seua abstenció.

L'executiu de Ribó ha insistit a demanar als regidors del grup municipal 'popular' investigats per Taula la seua acta d'edil o que abandonen este grup, com ha assenyalat el regidor president de la comissió d'investigació, Carlos Galiana.

D'altra banda, tots els partits han acordat per unanimitat, com s'arreplega en les conclusions de la citada comissió, "proposar l'estudi de modificacions en el Reglament Orgànic del Ple sobre la regulació de comissions d'investigació" i plantejar determinades "mesures de control en el funcionament dels grups municipals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento