Comunitat Valenciana

El professor valencià denunciat per injúries al torero Víctor Barrio s'acull al seu dret a no declarar

  • El professor valencià en el mur del qual de Facebook es van publicar missatges difamatoris després de la mort del torero Víctor Barri s'ha acollit el seu dret de no declarar. Este veí de Paterna (València) ha acudit este dimecres a declarar davant el jutge en qualitat d'investigat per un delicte d'injúries, segons informa la Fundació del Toro de Lidia (FTL).
Víctor Barrio
Víctor Barrio
VÍCTOR BARRIO/CORDÓN
Víctor Barrio

Esta entitat ha acudit en representació de la família del destre davant el jutge per la querella per injúries admesa a tràmit el passat 22 de novembre.

Després de la mort del torero Víctor Barrio, es va publicar un missatge en la xarxa social del professor valencià en la qual es podia llegir, per exemple, "hui és un dia alegre per a la humanitat. Ballarem sobre la teua tomba".

La Fundació del Toro de Lidia assenyala, en un comunicat, que el querellat s'ha acollit el seu dret de no declarar, en una causa en la qual se li demana una condemna de fins el 14 mesos de multa, "si bé no és l'únic procediment judicial que té obert a impuls de la FTL", assenyala el col·lectiu.

En este sentit, apunten que la FTL, a través dels seus advocats de Cremades & Calvo Sotelo, ha promogut fins a hui diferents actuacions judicials en defensa de la tauromàquia per atacs realitzats en les xarxes socials.

Dins de l'àmbit penal la FTL ha interposat querelles per injúries, per calúmnies, incitació a l'odi i apologia del terrorisme, depenent del contingut dels missatges.

La Fundació del Toro de Lidia també ha aplicat la via civil. Mitjançant les demandes civils interposades, la Fundació busca el penediment davant un jutge, rectificació i indemnització per part de l'autor del missatge que constituïx un delicte.

"El món del bou no defuig el debat sobre els bous, però exigix que es produïsca dins dels límits de l'ordenament jurídic", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento