Comunitat Valenciana

Fiscalia veu frau en la gestió de les subvencions de la CEC i demana obrir juí oral

  • Fiscalia de Castelló ha sol·licitat l'obertura de juí oral en la causa contra la Confederació d'Empresaris de Castelló (CEC) i la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval) -actualment en procés de liquidació- per presumptes irregularitats en la gestió de les subvencions per a plans de formació en considerar que existix un delicte de frau.

Segons fonts del ministeri públic, la Fiscalia ha remès l'escrit d'acusació al Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Nules després que este òrgan dictara una interlocutòria que transformava les diligències prèvies en procediment abreujat i que posava fi a la instrucció que es va iniciar al juliol de 2015 amb una denúncia d'Anticorrupció.

El Jutjat va acordar processar dos dirigents de la patronal castellonenca, Rafael Montero i José Antonio Espejo, i tres empresaris, segons va informar en el seu moment el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) .

Així mateix, l'instructor va processar també la CEC, l'Institut de Foment i Formació Empresarial de Castelló, dependent de l'anterior, la patronal autonòmica Cierval, i altres quatre mercantils -acadèmies i centres de formació- que suposadament van emetre les factures falses que van permetre el desviament d'1,8 milions d'euros concedits a la CEC per Cierval dels 12 que va rebre esta última de la Generalitat Valenciana.

En la resolució judicial s'indicava que els fets investigats "revestixen caràcter de delicte" i els processava per falsedat documental i delictes contra la Hisenda Pública i contra la Seguretat Social.

ES VAN CONCERTAR

Segons el jutge, "existixen indicis" que Montero, sent secretari de la CEC i Cierval, i Espejo, com a responsable de plans de Formació de la patronal castellonenca, "aprofitant-se dels seus càrrecs orgànics" "es van concertar" amb quatre empresaris -un d'ells no ha sigut localitzat- "per a beneficiar-se econòmicament de l'expedient que incloïa una subvenció per a l'execució d'un pla de formació intersectorial".

Els responsables de les organitzacions empresarials haurien simulat la intervenció dels empresaris en l'organització i impartició dels cursos i van autoritzar els pagaments.

El jutge concloïa que les factures emeses "no responen cap treball o concepte realment prestat, executat o entregat, ni existia vinculació contractual entre l'entitat pagadora, la CEC" i els receptors dels diners, els tres empresaris responsables de les acadèmies i centres de formació els qui, rebuda la transferència, "retiraven en metàl·lic la pràctica totalitat dels diners transferits".

Dels 1,8 milions d'euros pagats per la patronal i no justificats, es van traure 1,5 milions en metàl·lic dels diferents comptes bancaris a les quals es transferien els fons.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento