Comunitat Valenciana

Detingut a Canals un escapolit italià membre d'una xarxa de tràfic de cocaïna

  • La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Dicuonzo, ha detingut en la localitat valenciana de Canals V.D., de 37 anys d'edat reclamat per les autoritats italianes per delictes de tràfic de drogues en eixe país, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.
Detingut a Canals un escapolit d'Itàlia d'una xarxa de trànfic de cocaïna
Detingut a Canals un escapolit d'Itàlia d'una xarxa de trànfic de cocaïna
GUARDIA CIVIL
Detingut a Canals un escapolit d'Itàlia d'una xarxa de trànfic de cocaïna

El detingut havia sigut investigat en l'operació Pavone, desenvolupada a Milà pels Carabinieri entre els anys 2007 i 2014 en la qual es va desarticular una important organització criminal dedicada al trànsit de drogues entre Apulia -regió del sud d'Itàlia- i Milà, i en la qual es va detindre, en les seues successives fases d'explotació a 155 persones.

La ciutat de Milà era el punt final de destinació de la droga controlada i enviada pels grups mafiosos del sud del país. En la investigació es va comprovar la participació en esta xarxa de, Guglielmo Fidanzati, màxim representant de la màfia siciliana a Milà.

Per la seua banda, l'ara detingut en Espanya, juntament amb el seu pare, lideraven un subgrup de la trama criminal, dedicat al tràfic de cocaïna entre Barletta i Trani (regió d'Apulia), i Milà, i havia fugit d'Itàlia l'any 2014 durant l'última fase d'explotació de l'operació.

Després de rebre notícia del seu possible ocultació a Espanya, la Guàrdia Civil va iniciar una investigació per a donar amb el seu parador. A través del permanent intercanvi d'informació amb l'unitat investigadora a Itàlia, i seguint la pista de l'activitat deixada per este individu varis anys arrere, durant diversos mesos es van practicar nombroses gestions sobre el seu entorn i activitats passades, tasques operatives de vigilància, així com indagacions amb organismes, i empreses.

Les investigacions van apuntar que esta persona podia estar en alguna localitat de la província de València baix una identitat falsa a nom d'un altre individu italià.

PLENA INTEGRACIÓ

Amb esta identitat, el fugit s'havia integrat plenament en la zona, arribant fins i tot a estar donat d'alta en la seguretat social per a l'acompliment d'activitats laborals, i disposar de comptes bancaris, targeta sanitària i targeta de residència.

Finalment es va obtindre informació que podia residir en les rodalies de la localitat de Canals (València), en una zona rural amb multitud de vivendes disseminades. Durant diverses setmanes els agents van vigilar diverses d'estos habitatges, donant com a resultat la localització, identificació i detenció del buscat.

La seua identitat va ser comprovada a través de les seues empremtes dactilars, que van demostrar que es tractava de l'individu reclamat per les autoritats italianes. El detingut va ser traslladat a Madrid i lloc a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció nº 1 de l'Audiència Nacional, per a l'inici del seu procés d'entrega a les autoritats italianes.

L'operació ha sigut desenvolupada per agents pertanyents a l'Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, que han comptat amb la col·laboració amb la Guàrdia Civil de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento