Comunitat Valenciana

CACSA destaca la millora en el seu compte de 2016 amb un resultat abans d'impostos positiu de més de 800.000€

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
CACSA
CACSA
EUROPA PRESS
CACSA

El consell d'administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA) ha formulat els comptes anuals, l'informe de gestió i la proposta d'aplicació de resultats de l'exercici 2016, que llança un indicador Ebitda (benefici abans d'interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) positiu de més de 800.000 euros, a més de plantejar les noves línies d'actuació per a 2017.

D'esta manera, l'òrgan, que presidix el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, s'ha reunit en el Museu dels Ciències per a aprovar la seua engegada, informa la Generalitat a través d'un comunicat.

"Podem afirmar que CACSA millora la seua gestió, tal com constaten els resultats presentats", ha recalcat Colomer, al mateix temps que ha assenyalat també que "s'està treballant intensament per a tancar assumptes pendents, com són les obres en l'Àgora, que està previst que comencen la setmana vinent".

De la mateixa manera, ha posat l'accent en la nova programació, que inclou set exposicions destacades, l'estrena de noves projeccions, l'engegada d'un cicle de pel·lícules Disney per al públic infantil i una altra sèrie d'activitats complementàries "que vindran a reforçar la projecció d'este emblema de la Comunitat Valenciana".

"Seguim treballant per a obrir este espai als valencians i als turistes, per a oferir una oferta diversa i atractiva i que CACSA siga un lloc de referència a nivell nacional i internacional", ha asseverat el secretari autonòmic.

En 2016, este esforç es va materialitzar en l'engegada de 13 exposicions entre elles 'Els nostres dinosaures' i 'Nikola Tesla: Idees com a rellamps' en el Museu dels Ciències, així com noves projeccions de gran èxit de públic en l'Hemisfèric: 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', 'Robots' i 'America Wild'.

Per la seua banda, el director general de CACSA, Enrique Vidal, ha informat al consell dels resultats de l'exercici 2016, que registra un Ebitda positiu de 816.312,29 euros. Després de l'acord aconseguit amb Parcs Reunits, s'han recuperat 11.241.000 euros, que s'havien provisionat davant la demanda interposada per esta societat i que s'han comptabilitzat positivament com 'altres resultats'.

DISMINUCIÓ DE LES PÈRDUES EN 8,3 MILIONS

Durant la reunió, el consell d'administració ha conegut que, en 2017, les previsions apunten a una disminució de les pèrdues en quasi 8,3 milions d'euros en relació a l'anterior exercici. A causa de les despeses compromesos amb l'Oceanogràfic, operat per Avanqua, en 2017 se'n van a realitzar una sèrie d'actuacions, per la qual cosa es preveu registrar un Ebitda negatiu.

També s'ha informat als consellers sobre l'inici de les obres de l'Àgora el pròxim 4 d'abril, que duraran dotze mesos i que compten amb un pressupost de 4,6 milions d'euros. Els objectius de les obres són la finalització dels tancaments i reparar els defectes observats.

Així mateix, el consell, després de repassar els actuals continguts del Museu i de l'Hemisfèric, ha aprovat la nova programació per a enguany, que inclou set noves exposicions en el Museu dels Ciències i tres projeccions de l'Hemisfèric.

Un altre dels punts tractats ha sigut el seguiment realitzat en la política de responsabilitat social; també s'ha informat de les enquestes de qualitat, que obtenen un objectiu de satisfacció superior al 90% i s'ha revisat el compliment del Pla Estratègic 2017, incloent l'aprovació dels objectius per a enguany.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento