Comunitat Valenciana

L'actor Jorge Sanz presenta al Talia de València el seu nou espectacle teatral, 'Tiempo'

  • 'Tiempo' és la seua nova obra, que protagonitza en el Teatre Talia de València del 29 de març al pròxim 2 d'abril.
  • Sanz es fica en la pell d'un home al qual li queden 90 minuts de vida i compta durant la representació amb un element recurrent, la cadira de rodes.
  • El projecte, que no considera un monòleg malgrat que només actua ell, sorgeix gràcies al treball de Quim Masferrer i Ramón Fontserè.
Jorge Sanz presenta l'obra 'Tiempo'
Jorge Sanz presenta l'obra 'Tiempo'
Europa Press
Jorge Sanz presenta l'obra 'Tiempo'

L'actor Jorge Sanz s'ha mostrat satisfet amb el seu moment personal i professional després de tants anys dedicats a la interpretació. "Estic plenament satisfet del meu treball en teatre, isc a gaudir", ha asseverat.

Així ho ha assenyalat el popular artista en la presentació este dimarts de l'espectacle 'Tiempo', que protagonitza en el Teatre Talia de València del 29 de març al pròxim 2 d'abril i que, segons pròpies paraules, és "la seua posada de llarg".

En esta obra -amb text de Quim Masferrer i direcció de Ramón Fontserè- Sanz es fica en la pell d'un home al qual li queden 90 minuts de vida. A l'inici de la funció, l'actor ix a escena amb una cadira de rodes i un pijama, s'enfronta al públic i trenca una paret. "Senyors, gràcies per haver vingut, han vingut vostés a veure un espectacle que no vaig a fer, perquè no tinc ànim".

D'esta manera arranca la comèdia que l'actor no defineix com un monòleg malgrat la seua solitud sobre l'escenari. Tal com ha comentat, durant l'obra també interactua amb el públic, ja que els pregunta directament què farien si els quedaren 90 minuts de vida? Jorge Sanz ha explicat que entre les reaccions dels espectadors estan els que es troben "angoixats", sense saber que es poden riure i tarden alguns minuts a entendre "que es tracta d'una comèdia". "La gent no se'n va de buit, ja ho veureu", ha garantit als presents.

La posada en escena compta amb un element visual des del qual Sanz farà de tot, es tracta d'una cadira de rodes que l'actor utilitza per a torejar, saltar o ballar en l'escenari. Fins i tot hi ha un número musical, un vals executat sobre este vehicle.

El projecte sorgeix gràcies al treball de Quim Masferrer i Ramón Fontserè, que malgrat "ser diametralment oposats" en les seues idees han aconseguit "parlar el mateix idioma".

Durant el procés, Sanz ha tingut l'oportunitat de treballar amb Fontserè a qui va conéixer per casualitat en un dinar que es va organitzar durant el rodatge d'una pel·lícula. Arran de passar quatre hores amb ell en un cotxe, va sorgir una amistat que els acompanya però que no és el motiu pel qual treballen junts. "En este ofici no et jugues el teu prestigi i el teu treball per amistat, treballes amb algú si creus que va a estar a l'altura", ha asseverat l'artista.

"Ramón Fontserè -ha continuat- ha aconseguit que em passen coses, que jo faça coses i que al públic li passen coses. És com quan cuines malament però hi ha un plat que fas bé i convides als teus amics a menjar, eixa sensació de convidar als teus amics a un manjar és la sensació que tinc jo quan isc a escena".

Humor

L'actor també ha parlat sobre la naturalesa del gènere, per a defendre que "des de l'humor es poden i s'han de tocar tots els pals". Preguntat per si a algú a qui li falten 90 minuts de vida pot riure's, Sanz ha al·legat que per a contestar amb propietat "hauria de passar-li de veres", però en línies generals, s'ha mostrat convençut que, "si la vida te la prens amb comèdia, la mort també".

Finalment, l'intèrpret ha recordat qui són els seus mestres i ha esmentat Fernando, David i Jonás Trueba, a més de clàssics com Groucho Marx o Billy Wilder. "La comèdia naix del drama", ha dit Jorge Sanz, que ha afirmat estar "en el millor moment" de la seua vida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento