Comunitat Valenciana

PP, Podem i Cs critiquen l'absència de consellers en el pròxim ple i diuen que "dificulta" el control al Govern

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)

Els grups parlamentaris PP, Podem i Ciutadans (Cs) en les Corts han criticat este dimarts que en el ple que se celebrarà els dies 4 i 5 d'abril (dimarts i dimecres) -davant la celebració a Brussel·les d'un acte al qual assistiran membres de la Cambra- vagen a absentar-se cinc consellers per motius d'agenda, doncs consideren que este fet "dificulta" el control parlamentari al Consell, mentre PSPV i Compromís han lamentat que "els qui propicien els canvis" en les dates del ple denuncien eixa absència.

La diputada de Podem Fabiola Meco ha apuntat després de la Junta de Síndics que "alguns grups" han mostrat en la reunió la seua "protesta" davant l'absència per motius d'agenda dels consellers d'Igualtat, Educació, Transparència, Hisenda i Economia en la sessió del 4 d'abril. "Hem llançat una proposta perquè açò no torne a succeir", ha destacat Meco, qui ha demanat que en cas que el ple haja de traslladar-se de dates "el Consell diga si això altera les compareixences dels consellers i el nombre de baixes".

"Hi ha alguns plens en què també s'ha donat esta circumstància", que segons el parer de la parlamentària de Podem "dificulta" el control al Govern valencià. En esta mateixa línia s'ha pronunciat el portaveu de Cs, Alexis Marí, qui ha afirmat que la falta d'assistència dels consellers al ple "va sent una constant", per la qual cosa han elevat una observació al president de la Cambra, Enric Morera, sobre este assumpte.

Des de Cs han demanat al Consell que en el cas que no comparega algun conseller per al qual hi haja preguntes siga un altre membre de l'Executiu el que "de forma solidària" responga les qüestions, perquè de no respondre's a les preguntes "s'està limitant el control" al Govern, ha manifestat Marí.

La portaveu dels 'populars', Isabel Bonig, ha coincidit "plenament" amb el seu homòleg en Cs i ha denunciat "l'excusa" dels consellers que no assistiran a alguna de les sessions del ple, "tots de Compromís". "No sé si el Consell està ja a la fugida", ha plantejat la diputada, qui ha recordat que des del Govern valencià van assegurar que es donaria "prioritat" a les Corts respecte a l'agenda dels consellers.

CONSELLERS AMB "AGENDA TANCADA"

Per la seua banda, des de PSPV i Compromís -que conformen el Govern valencià amb el suport de Podem a través de l'Acord del Botànic- han defès els compromisos d'agenda dels consellers i han criticat que "els qui propicien els canvis" en les dates del ple qüestionen l'absència dels membres de l'Executiu autonòmic.

En este sentit s'ha manifestat el portaveu dels socialistes, Manolo Mata, qui ha indicat que si es canvien les dates de les sessions plenàries "s'altera" l'agenda dels consellers, per la qual cosa ha considerat que "qui ha plantejat el tema no ha estat molt afortunat".

En esta mateixa línia s'ha pronunciat el síndic de Compromís, Fran Ferri, qui ha assegurat que PP, Cs i Podem, "a iniciativa d'Antonio Montiel" (portaveu de la formació morada), van votar que el ple s'havia de canviar, quan els membres del Consell "ja tenien una agenda tancada sobre la base del calendari parlamentari" aprovat a la fi del passat any.

"És fàcil i queixar-se i dir que els consellers no venen", ha criticat Ferri, que s'ha mostrat sorprés perquè no entén la situació plantejada pels grups: "d'una banda, canvie el ple i per altra em queixe que no estan els consellers".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento