Comunitat Valenciana

Cs vota en contra de les mocions de Compromís a Benidorm en protesta pel decret de plurilingüisme

  • El grup municipal de Ciutadans a Benidorm (Alacant) ha protestat contra el decret de plurilingüisme del Consell votant en contra de totes les esmenes que Compromís i PSPV han presentat el ple celebrat este dilluns.

Així, la formació taronja ha votat en contra de revisar i actualitzar el catàleg d'arbres monumentals de Benidorm i d'adoptar mesures de "desenvolupament, benestar social i igualtat" en favor de les persones celíaques i del seu entorn.

No obstant açò, els tres edils de la formació taronja sí han votat favorablement les dues esmenes que el Partit Popular (PP) ha presentat estes mocions i que han prosperat en part pel suport favorable de Cs, encara que a l'hora de dictaminar sobre la totalitat de la moció el seu vot ha sigut negatiu.

El portaveu de Cs, Rafael Gasent, ha explicat que esta era la seua forma de protestar pel decret del plurilingüisme. Gasent ha utilitzat el seu torn d'intervenció, en el debat sobre el catàleg d'arbres monumentals, per a criticar "les polítiques d'imposició que des del Consell hem viscut esta setmana" i per a advertir que "esquerdar la societat valenciana amb l'excusa de la llengua" en lloc de "avançar en el trilingüismo real".

Per la seua banda, Compromís ha acusat Ciutadans de fer "operetes i teatrillos amb qüestions que no venen al cas". El seu portaveu, Josep Bigorra, ha reptat al grup de Gasent a presentar una moció sobre este tema i debatre-la en ple.

Així mateix li ha retret que a les esmenes del Partit Popular sí haguera votat a favor. "Votar una cosa que és beneficiosa per a la ciutat de Benidorm és roín i fatal si vé de Compromís, ara ben quan fa una esmena el grup popular en este punt i en el següent aleshores és fenomenal i estupend", ha ironitzat Bigorra.

Ciutadans no ha pogut votar en contra de les mocions del PSPV perquè l'única que els socialistes havien incorporat a l'ordre del dia, relativa al conveni del Centre Cultural de Benidorm, finalment l'han retirat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento